Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
12:42
14.5.2021.

Kovačević sa predsjednicima Sindikata Željezare, evropski investitori zainteresovani za deponiju Mislov do

Novoizabrani predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević najavio je da će se danas sastati sa presjednicima Sindikata Željezare, a ubrzo očekuje da će doći do sastanka sa investitorima koje su pominjali u kampanji.


Kako je kazao, u pitanju su investitori iz regiona i Evrope.

„Što se tiče evropskih investitora to se pretežno odnosi na priču o deponiji Mislov do i odlaganju otpada i saniranju štete koja je tamo nastala. Tu ima više zainteresovanih kompanija, a mi ćemo izabrati ponudu koja bude najbolja“, saopštio je Kovačević u „Bojama jutra“ na Televiziji Vijesti.

On je kazao da je stupio u kontakt sa ministarskom odbrane, Oliverom Injac, te da je dogovoreno da Vojska reaguje u slučaju da se požar proširi.

On se osvrnuo i na izborno obećanje.

"U kampanji sam često govorio o tom pogonu poljoprivrednom, koji treba da otvorimo na Grahovu, gdje investitor ima već i halu i zemljište, samo treba da mu obezbijedimo sve ostale uslove da se pogon napravi. Investitor je Svislajon Takovo", saopštio je Kovačević.

Istakao je da radnici Željezare, Boksita, Metalca od njega mogu očekivati da im bude pomoćnik u svakom poslu koji treba zajedno da obave, napominjući da je situacija u tim firmama teška.

On je kazao da danas u dva ima sastanak sa predstavnicima Sindikata Željezare, dodajući da je u pitanju privatna firma i problem koji nadilazi lokalnu samoupravu.

Kako je poručio potrebno je da se Sindikat radnika, lokalna uprava udruže sa Vladom, te i da se u pregovore uključi Skupština, kroz neko zakonodavno djelovanje, da bi se riješila situacija.

"Moramo naći model da ovim ljudima pomognemo i da sačuvamo Željezaru, da ona bude funkcionalna. Ostaje da vidimo na koji način je to najbolje uraditi", kazao je predsjednik Opštine.

Ostale vijesti iz kategorije