Autor: onogost.me
Foto: Za budućnost Nikšića
09:29
29.4.2021.

Kovačević: Razgovaramo u korektnoj atmosferi, blizu smo cjelovitog dogovora

"Pregovori između predstavnika koalicija koje su pobijedile na izborima u Nikšiću i dalje traju. Zadovoljan sam, vode se u korektnoj atmosferi i blizu smo cjelovitog dogovora o konstituisanju vlasti", kazao je za Dan Marko Kovačević, nosilac liste koalicije Za budućnost Nikšića.


Sastanak između predstavnika lokalne skupštine Radivoja Nikčevića (DPS) i predstavnika izbornih lista koje su prošle cenzus najavljen je za danas.

Vlast bi nakon predstojećih praznika trebalo da formiraju koalicije "Za budućnost Nikšića", koju predvodi Demokratski front, "Mir je naša nacija", na čelu sa Demokratama, i "Crno na bijelo", koju predvodi Građanski pokret URA.

Kako saznaje Dan, konstitutivna sjednica Skupštine opštine Nikšić biće održana odmah nakon vaskršnjih i prvomajskih praznika.

Pregovori o formiranju vlasti u gradu pod Trebjesom traju više od mjesec dana, a predstavnici pobjedničkih koalicija tvrde da se pridržavaju dogovora da sve drže u tajnosti dok ne dođu do konačnog i sveobuhvatnog dogovora.

Izborni dan u Nikšiću protekao je bez većih incidenata, mada su nezavisni posmatrači ukazali na manje probleme koji nisu uticali na rezultat.

Ostale vijesti iz kategorije