Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Koprivica: Uplašeni porazom napadima žele da odlože izbore

momo2
Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić
  • Autor onogost.me
  • 03.03.2021. u 15:39

Nosilac liste "Mir je naša nacija – Ne damo svetinje", Momo Koprivica kazao je da je automobil koji je zapaljen aktivisti Demokrata u Nikšiću, Igoru Ćetkoviću osveta za skup u Kočanima, čiji je Ćetković organizator.

 „Sasvim je jasno da je ova paljevina i napad na privatni posjed Igora Ćetkovića osveta za skup u Kočanima, on je jedan od organizatora masovnog skupa i on je presudno doprinio da se organizuje taj skup koji je bio masovan, održan u domaćinskom, bogatom, poštenom kraju Nikšića“, naglasio je Koprivica.

 Kako je kazao postavlja se pitanje zašto se dešava takva koncentracija napada na slobodne građane i neistomišljenike.

Koprivica je istakao DPS nakon poraza na parlamentarnim izborima želi da sačuva makar jednu oazu za sebe i zbog toga je, kako ocjenjuje, tolika borba za Nikšić. 

Kako je naglasio cilj je da se “izazove atmosferu vanrednog stanja kako bi predsjednik države i DPS-a odložio izbore. Želi izbjeći poraz, želi produkovati atmosferu političke krize i želi obezbijediti dodatno vrijeme lokalnoj vlasti da dovrši poslove koje ćemo raskrinkati i razobličiti i koji će biti poništeni 14. marta“.

„Očigledno se DPS toliko uplašio poraza na izborima, toliko smo ih dotukli, toliko im je jasan naš rast podrške toliko im je jasna ekspanzija u građansko biračko tijelo koje će biti presudno i koje će dovesti do pobjede i promjena da razmatraju opciju odlaganja izbora. Pošto po zakonu o lokalnoj samoupravi predsjednik države raspisuje izbore, a sjetite se kako je odložio izbore u Tivtu, a jasno je bilo da mu je prijetio poraz, to bi bio najveći kukavičluk. I ovo sinoć je bio kukavičluk. Ne bi nas čudilo da spremaju taj potez. Dužni smo da to razobličimo i raskrinkamo. Po članu 37 Zakona o lokalnoj samoupravi stavu 3 propisane su mogućnosti i situacije kad se lokalnom parlamentu produžava mandat u slučaju vanredne situacije. I zato ne treba da vas čude njegove izjave i lamentiranje i kukumakanje nad zdravstvenom situacijom, a on i njegove strukture su presudno doprinijele ofiranju NKT-a koje je trebalo da bude faktor prevencije“, naglasio je Koprivica dodajući da poziva da se poštuju mjere.

Koprivica je sve Demokrate pozvao na mir i suzdržanost. Nikšić će, kako kaže, u miru i u miru doživjeti političke promjene i ekonomski, socijalni i svaki drugi napredak.

„Nikad Nikšiću nije bio potrebniji mir i nikad Nikšiću nije bila potrebnija pobjeda DPS-a. Oni tonu, ali moramo masovno izaći na izbore. Obići ćemo svako domaćinstvo, zamoliti svakog poznanika, prijatelja, sugrađanina da izađu da ih ubjedljivo porazimo. Nikad nam nisu bili potrebniji mir i pobjeda nad DPS-om“, zaključio je on.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Premijer Milojko Spajić odgovaraće sjutra u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj premijerskom satu.
Primjer Dragove Luke, gdje stanovnici revnosno mapiraju probleme, ali odgovor nadležnih uporno izostaje, najbolje svjedoči koliko je lokalna uprava u Nikšiću nesposobna i neznavena, kazao je Rajko Perović, odbornik Evropskog tima za Nikšić.