Autor: onogost.me
Foto: Mir je naša nacija - Ne damo Nikšić
16:39
3.3.2021.

Koprivica: Uplašeni porazom napadima žele da odlože izbore

Nosilac liste "Mir je naša nacija – Ne damo svetinje", Momo Koprivica kazao je da je automobil koji je zapaljen aktivisti Demokrata u Nikšiću, Igoru Ćetkoviću osveta za skup u Kočanima, čiji je Ćetković organizator.


 „Sasvim je jasno da je ova paljevina i napad na privatni posjed Igora Ćetkovića osveta za skup u Kočanima, on je jedan od organizatora masovnog skupa i on je presudno doprinio da se organizuje taj skup koji je bio masovan, održan u domaćinskom, bogatom, poštenom kraju Nikšića“, naglasio je Koprivica.

 Kako je kazao postavlja se pitanje zašto se dešava takva koncentracija napada na slobodne građane i neistomišljenike.

Koprivica je istakao DPS nakon poraza na parlamentarnim izborima želi da sačuva makar jednu oazu za sebe i zbog toga je, kako ocjenjuje, tolika borba za Nikšić. 

Kako je naglasio cilj je da se "izazove atmosferu vanrednog stanja kako bi predsjednik države i DPS-a odložio izbore. Želi izbjeći poraz, želi produkovati atmosferu političke krize i želi obezbijediti dodatno vrijeme lokalnoj vlasti da dovrši poslove koje ćemo raskrinkati i razobličiti i koji će biti poništeni 14. marta“.

„Očigledno se DPS toliko uplašio poraza na izborima, toliko smo ih dotukli, toliko im je jasan naš rast podrške toliko im je jasna ekspanzija u građansko biračko tijelo koje će biti presudno i koje će dovesti do pobjede i promjena da razmatraju opciju odlaganja izbora. Pošto po zakonu o lokalnoj samoupravi predsjednik države raspisuje izbore, a sjetite se kako je odložio izbore u Tivtu, a jasno je bilo da mu je prijetio poraz, to bi bio najveći kukavičluk. I ovo sinoć je bio kukavičluk. Ne bi nas čudilo da spremaju taj potez. Dužni smo da to razobličimo i raskrinkamo. Po članu 37 Zakona o lokalnoj samoupravi stavu 3 propisane su mogućnosti i situacije kad se lokalnom parlamentu produžava mandat u slučaju vanredne situacije. I zato ne treba da vas čude njegove izjave i lamentiranje i kukumakanje nad zdravstvenom situacijom, a on i njegove strukture su presudno doprinijele ofiranju NKT-a koje je trebalo da bude faktor prevencije“, naglasio je Koprivica dodajući da poziva da se poštuju mjere.

Koprivica je sve Demokrate pozvao na mir i suzdržanost. Nikšić će, kako kaže, u miru i u miru doživjeti političke promjene i ekonomski, socijalni i svaki drugi napredak.

„Nikad Nikšiću nije bio potrebniji mir i nikad Nikšiću nije bila potrebnija pobjeda DPS-a. Oni tonu, ali moramo masovno izaći na izbore. Obići ćemo svako domaćinstvo, zamoliti svakog poznanika, prijatelja, sugrađanina da izađu da ih ubjedljivo porazimo. Nikad nam nisu bili potrebniji mir i pobjeda nad DPS-om“, zaključio je on.

Ostale vijesti iz kategorije