Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Komunisti tvrde da ih je Opština Plužine nasilno iselila

20190713080752_8666c07b9a1d9fe871b7694066fb4f30e7c98d41c2c22b51dce561e31563306c
vijesti.me
  • Autor onogost.me
  • 13.07.2019. u 11:15

Predsjednik plužinskih komunista i odbornik u Skupštini opštine Plužine Mirko Vuković tvrdi da je komisija koju je sačinila lokalna uprava, bez njegovog znanja, nasilno ušla u prostoriju koju ta partija koristi od 1992. godine, uradila popis i da dobar dio stvari, prije svega partijske dokumentacije, nedostaje.

„Dobio sam od kurira Opštine Plužine obavještenje o popisu zatečenih stvari. Pošao sam do kancelarije, gdje sam posljednji put bio prije desetak dana, i vidio da je ista nasilno otvorena i izvršena premetačina. Rečeno mi je da su 10. jula angažovali traktor sa prikolicom Komunalnog preduzeća i sa četvrtog sprata bacili svu dokumentaciju i stvari i sve to zapalili. Ostala je samo kasa teška preko 250 kilograma, radni sto, nekoliko slika, dvije zastave i fascikla sa nekoliko partijskih knjižica i pristupnica“, tvrdi Vuković.

Podsjetio je da je tu prostoriju, koja se nalazi u zgradi Opštine, Jugoslovenska komunistička partija dobila 1992. godine od tadašnjeg predsjednika Opštine, a da su od 1996. parlamentarna stranka i do sve to vrijeme komunisti imaju svog odbornika.

„Nikada niko od rukovodstva Opštine nije me ni pismeno ni usmeno obavijestio da tu prostoriju moramo da vratimo i iselimo iz nje. Imam ključ od kancelarije, mogli su da me zovnu. Ako su imali potrebu za tim prostorom mogli smo naći kompromis. Ali, ništa od toga se nije dogodilo, osim tog vandalskog čina. Jedan član komisije mi je, kada sam ga našao, rekao da zakon zabranjuje da se u zgradi lokalne uprave nalaze prostorije političkih partija“, kazao je Vuković.

U Plužinama je na vlasti SNP, a Vuković podsjeća da su u maju predsjednik te partije i Opština bili gosti kongresa JKP CG koji je održan u tom gradu.

„Tada su nas pozdravili i poželjeli uspješan rad. E, zar se pajserom na prostoriju želi nekome uspješan rad. Prijavio sam policiji koja je uradila uviđaj“, kazao je Vuković i dodao da će pomenuti slučaj imati i sudski epilog.

Vuković je obavještenje o popisu zatečenih stvari „u kancelariji dodijeljenj Jugoslovenskoj komunističkoj partiji“ dobio 12. jula, dok je tročlana komisija popis obavila 10. jula.

„Mi smo Vukoviću, kao i predstavnicima ostalih partija koje su u zgradi Opštine imali kancelarije, a koje nijesu imale poslaničke klubove, još 2014. poslali dopis da iste moraju da ih isprazne. Vuković je to stalno odlagao, a u tu kancelariju nije došao zadnjih sedam-osam godina. Morali smo čak od Carina i Pantomarketa u stečaju da kupimo kancelarije jer nam fali prostor za rad“, kazao je predsjednik Opštine Mijuško Bajagić.

 

Izvor: vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.