Autor: onogost.me
Foto: DPS
15:09
19.6.2019.

Izabran OO DPS-a u Plužinama

Održana je osma Opštinska izborna konferencija DPS-a Plužina na kojoj je izabran novi Opštinski odbor od 30 članova.


“U skladu sa Statutom, pored članova izabranih na konferenciji, šest članova po funkciji biće sastavni dio novoformiranog Opštinskog odbora DPS-a Plužina.Takođe, shodno principima rodne ravnopravnosti i inkluzije mladih novi Opštinski odbor sadrži 30 odstp žena i 20 mladih, kao i teritorijalnu zastupljenost svih djelova Pive”, saopšteno je iz ove partije.

Opštinsku izbornu konferenciju otvorila je predsjednica Opštinskog odbora DPS-a Plužina Ljiljana Blagojević, prisutna je bila i član Predsjedništva DPS-a Crne Gore Marta Šćepanović i ispred Izvršnog odbora DPS-a Crne Gore Srđan Miljanić.

Razmotren je i usvojen Izvještaj o radu Opštinskog odbora između dvije konferencije.

loading...

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:08
  18.10.2019.

  Vlada Crne Gore juče je objavila da se raskida nekoliko ugovora za gradnju malih hidroelektrana u nekoliko opština, te da će rijeke Bistrica u Bijelom Polju, tri rijeke u Plavu, kao i Bukovica u Šavniku i Trepačka rijeka u Andrijevici biti zaštićene.

 • 15:18
  17.10.2019.

  Najava uklanjanja pijace, i ustupanja opštinskog zemljišta za parking privatnog tržnog centra je još jedan u nizu dokaza da u Nikšiću vlada haos i da aktuelna vlast, na čelu sa Veselinom Grbovićem, ne radi ni u interesu građana, ni u interesu grada, navodi se u saopštenju OO Demokrate Nikšić.

 • 17:34
  10.10.2019.

  Demokratska Crna Gora održala je sastanak rukovodstva Partije sa članstvom mjesnih odbora Kličevo, Centar, Bistrica i Rudo Polje u opštini Nikšić, na kojem je, između ostalog, konstatovano da su predstavnici mjesnih odbora preduzeli konkretne mjere i radnje za jačanje partijske infrastrukture i inteziviranje njenog rada.

 • 11:58
  9.10.2019.

  Jedna od ključnih novina u nacrtu zakona o izboru poslanika i odbornika je to što je broj potpisa potrebnih za podršku listama za izbore smanjen sa 0,8 odsto na 0,3 odsto u cilju jačanja političkog pluralizma. Prema tom nacrtu, u koji je Dan imao uvid, jedno od rješenja je da koalicije, uz listu za izbore, Centralnoj izbornoj komisiji dostavljaju koalicioni sporazum sa jasno utvrđenim pravima i obavezama.