Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Đurđevac podržala listu “Crno na bijelo”: Oni mogu vratiti stari sjaj gradu “piva, čelika i boema”

img_05032021_131533_800_x_437_pixel
Crno na bijelo
  • Autor onogost.me
  • 05.03.2021. u 12:16

Nikšić je nekada bio prvi industrijski grad države i regiona, a danas je jedan od gradova koji se nalazi na najnižoj ljestvici zbog loše privatizacije i korupcije i smatram da koalicija "Crno na bijelo - Može Nikšić" sa svojim reformama  može zadržati mlade da ne odu u inostranstvo,  stvoriti šansu za otvaranje radnih mjesta i vratiti stari sjaj gradu "piva, čelika i boema", kazala je danas Marija Đurđevac podržavši listu “Crno na bijelo – Može Nikšić”.

Kaže da se “kao Nikšićanka koja je završila Ekonomski fakultet u Podgorici, magistarski u Turskoj na smjeru Marketing”, susrela sa mnogim problemima u Crnoj Gori i Nikšiću za koje smatra da se mogu riješiti.

“Mislim da mnogo toga treba da se mijenja, a da to može da pruži koalicija “Crno na bijelo- Može Nikšić” sa svojim programom. Tu mislim na reforme u obrazovanju gdje smatram da treba uvesti što više prakse tokom školovanja, da bi studenti nakon završenih studija bili spremni za rad. Zatim mislim na reforme u zdravstvu gdje nije dovoljna samo specijalizacija kod nas, već i u inostranstvu, kao i što više seminara radi usavršavanja, da bi dobili što veći broj stručnjaka”, ističe Đurđevac.

Ona kaže da joj je posebno drag koncept “zelenog Nikšića” kojeg zastupa lista “Crno na bijelo”.

 “Treba iskoristiti potencijale rijeka i jezera, očistiti ih i sačuvati. Takođe sačuvati  i potencijal šuma. Jer živimo u zagađenom gradu kojem je potrebna zaštita životne sredine i održivi razvoj”, zaključuje Đurđevac u podršci.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Opštinski odbor Deokratske partije socijalista (OO DPS) u Nikšiću saopštio je da je Osnovno državno tužilaštvo podnijelo optužni prijedlog protiv načelnika Komunalne policije Veselina Čurovića ''dok u Nikšiću vlada pravi komunalni haos, dok divlje deponije niču na svakom koraku, dok psi lutalice gazduju nikšićkim ulicama, dok je automobila više na trotoarima nego na parking mjestima''.