Autor: onogost.me
Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
09:02
18.9.2020.

Đukanović: Slavna crnogorska istorija nezamisliva bez Nikšića

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 18. septembra - Dana opštine Nikšić, predsjedniku Veselinu Grboviću, predsjedniku Skupštine opštine Radivoju Nikčeviću, odbornicima Skupštine opštine i svim građanima Nikšića.


„Slobodarska tradicija i njegovanje antifašističke ideje i dostignuća, duboko su utkani u istoriju Nikšića, bez koje se slavna crnogorska istorija ne može ni zamisliti. Hrabrost, patriotizam i preduzimljivost građana, učinili su Nikšić pokretačem razvoja cijele Crne Gore, i u velikoj mjeri uticali na oblikovanje današnje moderne nezavisne države, sa dinamičnim ekonomskim i demokratskim napretkom, članice NATO-a i lidera u pregovaračkom procesu sa EU.

Nikšić iz godine u godinu dobija sve više izgled savremenog urbanog centra, nastavljajući da njeguje preduzetnički duh, epitet grada kulture i stvaralaštva, kao i vjesnika novog tehnološkog razvoja. Ti uspjesi svjedoče o jasnoj strateškoj viziji koja je ostvarena i na državnom i lokalnom nivou, što će vjerujem dodatno motivisati i državne organe da gradu pod Trebjesom posvećuje posebnu pažnju.

Uprkos krizi izazvanoj pandemijom virusa COVID-19, čije su posljedice drastično pogodile i Crnu Goru, uvjeren sam da će postignuta ekonomska održivost, završeni i započeti projekti na teritoriji opštine, kao i adekvatna valorizacija privrednih i ljudskih resursa, biti garant bolje budućnosti Nikšića, a time i cijele države. Još jednom vam čestitam praznik i upućujem srdačne pozdrave", navodi se u čestitki predsjednika države.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:29
  23.11.2020.

  Poslanici kojima je, zbog vanredne situacije izazvane epidemijom kovid - 19, ograničena sloboda kretanja, moći će da glasaju na sjednicama Skupštine i njenih radnih tijela na daljinu, predviđeno je dopunama Poslovnika, koje je danas usvojio crnogorski parlament.

   

 • 07:55
  23.11.2020.

  Novoimenovani predsjednik Opštine Nikšić i bivši predsjednik Nacionalno koordinacionog tijela NKT Milutin Simović kazao je da povjerenje koje je dobio za obavljanje nove funkcije doživljava isključivo kao odgovornost i obavezu, ističući da su planovi za dalji razvoj grada veoma ambiciozni.

 • 16:29
  22.11.2020.

  Predsjednik Liberalne partije, Andrija Popović, imenovao je Jelenu Marković, profesoricu crnogorskog jezika i književnosti, za v.d. predsjednicu Opštinskog odbora Liberalne partije Nikšić.

 • 09:01
  21.11.2020.

  Biznismen Miodrag Daka Davidović osniva političku partiju pod nazivom Narodni pokret Crne Gore.