Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DPS: Za pravo, čast i slobodu Crne Gore

img_20200103_232906_594
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 27.01.2020. u 12:26

Nije dugo prošlo, a evo nama još jednog nažvrljanija od družine nikšićkog DF-a  i opet nas dobro zabaviše. Kažu, oni kliču Crnoj Gori. Tragikomično. Vi koji je rušite i iznutra i svani, vi koji je devastirate, vi koji njenu zastavu palite usred Beograda, vi koji ste pokušali izvršiti državni udar i po njoj krvavo kolo voditi, saopštili su iz OO DPS-a Nikšić.

“Da, to su poklici, ali vandalski, rušiteljski, usklici jada i bijesa što vam se država zove Crna Gora, a ne Velika Srbija. Ali buka i bijes sa sobom nose i osudu. Osudu i u pravnom i ljudskom smislu. Presude su vam od Zakona stigle, a od građana Crne Gore, redovno vam se ispostavljaju na izborima. I upravo zbog naše Crne Gore, u kojoj ima mjesta i za vas takve kakvi ste, molimo vas da prestanete da branite i nju i njenu zastavu. Jer da je do vas, ne bi je ni bilo”, navode iz nikšićkog DPS-a.

Kako su istakli, ne bi danas Crna Gora bila gdje je – na evropskom putu, putu razvoja, gdje je, navode, od jedne od najnerazvijenijih republika SFRJ postala najrazvijeniji pretendent za članstvo u EU.

“Da je do vas, sigurno ni mir u Crnoj Gori ne bi bio očuvan, u vrijeme kada se svuda okolo zveckalo oružjem. Ne bi bio očuvan ni multietnički sklad, kojim se i te kako ponosimo. Bole vas naše pune sale i mladih i starih. Bole vas naši ljudi, poput Kapela, kako ga nazvaste, koji je opet poput onog čuvenog Kapela, dobar strateg i vođa jednog sjajnog tima, zvanog Opštinski odbor DPS Nikšić”, navode u saopštenju.

A koliko ih DF patosira svojim saopštenjima i radom, kako kažu, govore brojni izborni ciklusi i rezultati. Ko je tu u “knock – down”, dodaju, prosudiće građani, kao i kome se odbrojavaju sekunde političkog života.

“Na kraju, i opaska da vjerovatno ova „patosirajuća“ saopštenja, družini iz DF-a piše neka agentura iz druge države, o čemu govori nevješto izbjegavanje ekavice.  Zato, svako tamo đe mu srcu milije, a mi ćemo nastaviti ovdje, da se borimo za pravo, čast i slobodu Crne Gore”, poručuju iz OO DPS-a Nikšić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.