Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
16:32
18.9.2021.

DPS Nikšić: Kovačević šalje poruku da na Nikšić ne gleda kao na grad u Crnoj Gori

Na papiru prvi čovjek grada, Marko Kovačević, ponovo podlo provocira građanke i građane, saopšteno je iz opštinskog odbora DPS Nikšić.


Kako su kazali "na 18. septembar - dan koji Nikšićankama i Nikšićanima znači sve, datum koji slavi slobodu podsjećajući nas na pretke koji su časno pali da bi Nikšić danas živio, osokoljen slobodarskim duhom, za vječnost vezan svjetlošću antifašističkih vrijednosti, Kovačevićeva tri prsta tokom intoniranja instrumentala državne himne ponovo razotkrivaju malicioznost koja vrijeđa većinski Nikšić".

"Jasno šaljući poruku da ovaj podržavalac četničke ideologije na Nikšić ne gleda kao na grad u državi Crnoj Gori. Nedorastao zadatku vođenja Opštine, nedostojan funkcije predsjednika, iznova i iznova bez stida i srama promoviše ideju “srpskog sveta” u gradu koji mu uvijek beskompromisno poručuje da neće ići onako kako je zamislio", saopšteno je iz DPS Nikšić.

Foto: onogost.me

Navode i da umjesto da se bavi smišljanjem i realizacijom projekata, Kovačević se zajedno sa svojim timom "kiti tuđim perjem", nastojeći svim silama da građanima zamagli vidik.

"Sljedeći put prije nego podigne tri prsta ne bi li pozdravio crnogorsku himnu, neka se sjeti istine da Nikšić pamti one koji se prodaju za vreću srpskih dinara, te da su izdajnici u Crnoj Gori uvijek bili čašćeni kartom za smetlište istorije na koje završavaju oni koji usljed sopstvenog jada ne izazivaju čak ni bijes nego žaljenje", navodi se u njihovom saopštenju.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 11:25
  30.11.2021.

  U skupštinskoj proceduri trenutno se nalazi 47 prijedloga zakona koje su podnijeli poslanici, od čega se u 40 slučajeva radi o izmjenama ili dopunama zakona, a u sedam slučajeva o novim zakonskim projektima. U proceduri se nalaze i 43 prijedloga zakona koje je podnijela Vlada, od čega su sedam ratifikacije, 21 izmjena ili dopuna zakona, a 15 novih zakonskih projekata, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

 • 12:55
  27.11.2021.

  Nešto više od polovine građana (51,8 odsto) uglavnom smatra da su izbori u Crnoj Gori fer i slobodni, dok nešto manje od trećine njih (31,9 odsto) smatra da izbori nijesu fer i slobodni, pokazalo je "Istraživanja o percepciji i povjerenju javnosti u izborne komisije u Crnoj Gori", koju je naručila Misija OEBS-a u Crnoj Gori, a sprovela agencija Damar. 

 • 18:44
  26.11.2021.

  Lokalna uprava Nikšića i ove godine pristupila je ukrašavanju gradskih ulica i trgova u susret novogodišnjim praznicima, saopštio je šef Kluba odbornika "Evropski tim za Nikšić" Boris Muratović. Kako je kazao "tu ne bi bilo ništa čudno niti sporno, da ti isti, koji su sada na čelu lokalne administracije, godinama nijesu osuđivali svoje prethodnike zbog "driješenja kese" za novogodišnju dekoraciju".

 • 08:42
  25.11.2021.

  Premijer Zdravko Krivokapić odgovaraće danas u Skupštini Crne Gore na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.