Autor: onogost.me
Foto: DPS
14:31
29.7.2021.

DPS Nikšić: Demokrate i URA spasili Kovačevića razrješenja

Uklanjanjem sa dnevnog reda današnje sjednice Skupštine opštine Nikšić tačke o glasanju za razrješenje predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, lokalna vlast je pokazala svu svoju neodgovornost, bahatost, ali i kukavičluk, nespremna da se suoči sa posljedicama svoje politike i svojih postupaka, saopšteno je iz nikšićkog Opštinskog odbora Demoktratske partije socijalista (DPS).


Iz te partije navode da su ovim činom su pokazali i omalovažavajući odnos prema građanima Nikšića, zahvaljujući čijim glasovima su se našli na funkcijama.

"Marko Kovačević i družina koja ga podržava danas su još jednom, upravo ovim činom, negirali genocid u Srebrenici i oskrnavili spomenik Ljuba Ćupića, što je najprecizniji opis kleronacionalističke ideologije koju zastupaju i koju žele da nametnu antifašističkom Nikšiću. Svakako, rame uz rame sa DF-om i Kovačevićem u ovakvom ponašanju stoje i Demokrate, koje su na skupštinskom odboru glasale protiv prijedloga da se raspravlja o Kovačevićevoj smjeni, čime su ga direktno podržale u svemu što radi. Tu je zajedno sa njima i URA, koja je uredno prećutala sve ove Kovačevićeve ispade, prije svega zarad sitnih ličnih interesa lokalnih funkcionera ove stranke", piše u saopštenju DPS-a.

Dodaju da skidanje sa dnevnog reda tačke o glasanju za razrješenje Kovačevića neće ih spriječiti da stalno podsjećaju Kovačevića, a prije svega građane Nikšića, na sve opasnosti u koje lokalna vlast svojim ponašanjem i djelovanjem dovodi građanski, antifašistički i slobodarski duh našeg grada.

"Na njihov skandalozni odnos prema Nikšiću i njegovoj tradiciji imaćemo adekvatan odgovor", navodi se u saopštenju.

Ostale vijesti iz kategorije