Autor: onogost.me
Foto: DPS
11:03
23.1.2020.

DPS: Građani Nikšića i Crne Gore neće dozvoliti da ih neko dijeli, prebrojava i okreće jedne protiv drugih

Sinoć je održana VII sjednica Opštinskog odbora DPS-a Nikšić, kojoj su pored članova prisustvovali i koordinator ispred Predsjedništva DPS CG za Nikšić, Milutin Simović i koordinator za Nikšić u ime Izvršnog odbora DPS CG, Milosav Anđelić. Sjednicom je predsjedavao predsjednik OO Ivan Mitrović.


Na sjednici je bilo riječi o realizaciji programa na lokalnom i državnom nivou, kao i o aktuelnoj situaciji u Crnoj Gori.

“Data je jednoglasna i nedvosmislena podrška državnim organima u namjeri zaokruživanja najvažnijih identitetskih pitanja. Istaknuto je da je Zakon o slobodi vjeroispovijesti zakon za sve, a ne protiv bilo koga. Zakon koji će obezbijediti uvažavanje prava svih vjernika i svih vjerskih zajednica u Crnoj Gori”, navode iz OO DPS-a Nikšić.

Pomenuto zakonsko rješenje, kako dodaju, daje mogućnost državi Crnoj Gori i njenim građanima da imaju puno pravo na korišćenje imovine koja se nalazi na njenoj teritoriji.

“Konstatovano je da je na sceni dirigovana zlonamjerna interpretacija zakonskih odredaba u cilju manipulacije cjelokupnom javnošću i stvaranja nepotrebnih tenzija. Naglašena je činjenica da se crnogorska drzava, na bilo koji način, neće baviti „uzimanjem“ imovine jednoj i „davanjem“ drugoj crkvi. Takve konstrukcije proizvod su upravo onih centara koji slobodu vjerskih opredjeljenja, kao neprikosnoveno pravo svakog crnogorskog građanina ponaosob, pokušavaju izmanipulisati”, dodaje se u saopštenju.

To je, kako ističu, temeljno i neotuđivo građansko pravo čije ugrožavanje bi predstavljalo i ugrožavanje temelja građanske države Crne Gore.

“Upravo je to osnovni kamen spoticanja za manipulacije zakonom. Svaki građanin Crne Gore, slobodan je u izboru i religijskom opredjeljenju i to pravo mu niko nekim dekretom, silom ili „šetnjom“  ne može otuđiti”, stoji u saopštenju pomenutog OO.

Stoga je, kako smatraju, prioritet u ovom trenutku očuvati multietnički i multikonfesionalni sklad, i ne dozvoliti narušavanje mira, stabilnosti i zaustavljanje daljeg evropskog puta Crnoj Gori, koji su, navode, predmet sinhronizovanih ataka iznutra i s vani.

“Posebno je iskazano uvjerenje, da građani Nikšića i Crne Gore neće dozvoliti da ih neko dijeli, prebrojava i okreće jedne protiv drugih. Na Sjednici je zaključeno da je Crna Gora stabilna i snažna država u kojoj svi imaju pravo na slobodu misli, govora i vjeroispovijesti, ali isto tako i država kadra da zaštiti poredak, imovinu i građane od nasrtaja, ma od koga oni dolazili”, poručeno je u saopštenju Opštinskog odbora DPS-a Nikšić.

Ostale vijesti iz kategorije