Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
11:47
29.11.2019.

Demokrate: Pružićemo punu pravnu, političku i nadasve ljudsku podršku radnicima Metalca

Nakon kašnjenja zarada radnicima Metalca, uprava te firme danas je najavila da radnicima neće biti isplaćene novembarske zarade, a četrdeset dvojici radnika je danas uručen otkaz. Status ostalih radnika je neizvjesan do sljedeće nedjelje, iako ni oni ne znaju kakva ih sudbina čeka. Ovakvim činjenjem grubo je pogaženo ustavno pravo na rad kojim se štite radnici, smatraju iz Opštinskog odbora Demokrata Nikšić.


Radnici Metalca, kojima je rečeno, kako navode Demokrate, da zaborave pošteno zarađenu novembarsku zaradu, oktobarsku će primiti tek u decembru i to sa 15 dana kašnjenja u odnosu na dogovoreni rok.

“Skandalozna je činjenica da poslodavac, umjesto da radnicima isplati ono što su, ni malo lakim radom, zaradili, on uručuje otkaze i ostavlja četrdeset dvije porodice bez mjesečnih primanja”, dodaju iz tog OO.

Ističu da podaci da Nikšić ima 5,8 hiljada zaposlenih manje u odnosu na 2003. godinu i da je za oko 2.000 penzionera više nego zaposlenih, te da su jedini vidovi smanjenja stope nezaposlenosti protivustavna brisanja sa Biroa rada lica koja nijesu uspjela pronaći radno mjesto, uz masovne odlaske kako mladih ljudi, tako i cijelih porodica u inostranstvo, najbolje govore o dramatičnosti situacije u Nikšiču.

Ipak to aktuelne vlasti, ni lokalnu ni državnu, kako navode, ne interesuje “pa se agonija radničke klase u Nikšiću nastavlja i to u najsurovijem obliku”

“Demokrate će pružiti punu pravnu, političku i nadasve ljudsku podršku radnicima Metalca u borbi za ostvarenje njihovih prava i zaštite ljudskog dostojanstva”, poručili su oni.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:03
  25.9.2020.

  Više od 60 odsto građana očekuje da Crna Gora nakon izbora ostane nezavisna i na evroatlantskom putu, dok više od 80 odsto ne dovodi u pitanje nezavisnost države, pokazalo je najnovije istraživanje Centra za demokratiju i ljudska prava (CEDEM).

 • 17:35
  23.9.2020.

  Aleksa Bečić iz Demokrata novi je predsjednik Parlamenta Crne Gore. Za njegovo imenovanje glasalo je 45 poslanika, a protiv je bio jedan poslanik, dok je 25 bilo praznih listića.

   

 • 07:47
  23.9.2020.

  Konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine Crne Gore, na kojoj bi trebalo da bude izabran njen predsjednik, biće održana danas.

 • 14:26
  22.9.2020.

  Konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine Crne Gore, na kojoj bi trebalo da bude izabran njen predsjednik, biće održana sjutra.