Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
11:47
29.11.2019.

Demokrate: Pružićemo punu pravnu, političku i nadasve ljudsku podršku radnicima Metalca

Nakon kašnjenja zarada radnicima Metalca, uprava te firme danas je najavila da radnicima neće biti isplaćene novembarske zarade, a četrdeset dvojici radnika je danas uručen otkaz. Status ostalih radnika je neizvjesan do sljedeće nedjelje, iako ni oni ne znaju kakva ih sudbina čeka. Ovakvim činjenjem grubo je pogaženo ustavno pravo na rad kojim se štite radnici, smatraju iz Opštinskog odbora Demokrata Nikšić.


Radnici Metalca, kojima je rečeno, kako navode Demokrate, da zaborave pošteno zarađenu novembarsku zaradu, oktobarsku će primiti tek u decembru i to sa 15 dana kašnjenja u odnosu na dogovoreni rok.

“Skandalozna je činjenica da poslodavac, umjesto da radnicima isplati ono što su, ni malo lakim radom, zaradili, on uručuje otkaze i ostavlja četrdeset dvije porodice bez mjesečnih primanja”, dodaju iz tog OO.

Ističu da podaci da Nikšić ima 5,8 hiljada zaposlenih manje u odnosu na 2003. godinu i da je za oko 2.000 penzionera više nego zaposlenih, te da su jedini vidovi smanjenja stope nezaposlenosti protivustavna brisanja sa Biroa rada lica koja nijesu uspjela pronaći radno mjesto, uz masovne odlaske kako mladih ljudi, tako i cijelih porodica u inostranstvo, najbolje govore o dramatičnosti situacije u Nikšiču.

Ipak to aktuelne vlasti, ni lokalnu ni državnu, kako navode, ne interesuje “pa se agonija radničke klase u Nikšiću nastavlja i to u najsurovijem obliku”

“Demokrate će pružiti punu pravnu, političku i nadasve ljudsku podršku radnicima Metalca u borbi za ostvarenje njihovih prava i zaštite ljudskog dostojanstva”, poručili su oni.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 17:30
  27.1.2020.

  Administrativni odbor odlučio je danas da raspiše javni konkurs za izbor predsjednika Državne izborne komisije (DIK).

 • 14:50
  27.1.2020.

  Saopštenje DPS Nikšić, u kojem neće da odgovore kako to da svojoj zemlji kliču na italijanskom jeziku, kao i na brojne druge argumente, pokazuje da su veoma nervozni i da tamo nije ostao više niko kadar da sastavi dvije jasne rečenice, navode iz nikšićkog DF-a.

 • 13:26
  27.1.2020.

  Nije dugo prošlo, a evo nama još jednog nažvrljanija od družine nikšićkog DF-a  i opet nas dobro zabaviše. Kažu, oni kliču Crnoj Gori. Tragikomično. Vi koji je rušite i iznutra i svani, vi koji je devastirate, vi koji njenu zastavu palite usred Beograda, vi koji ste pokušali izvršiti državni udar i po njoj krvavo kolo voditi, saopštili su iz OO DPS-a Nikšić.

 • 11:39
  27.1.2020.

  Patosiran saopštenjem DF-a i otkriven u svojim zlodelima, gdje podstiče omladinu za sitan novac da šara i skrnavi trobojku, onakvu kakvu su mogli vidjeti na samrtnom odru kralja Nikole, Ivan Mitrović Kapelo je do kasno u noć dumao sa svojim "emancipovanim intelektualcima" kako da objasni građanima to što se predstavlja kao neki velji Crnogorac, a plaća omladinu da skrnavi zastavu kraljevine Crne Gore, saopštili su iz Demokratskog fronta Nikšić reagujući na sinoćnje saopštenje DPS-a.