Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Danilović: Sastanak završen bez dogovora

img-13c98315e8f8f90624ff49745270a4b9-v
rtcg.me
  • Autor onogost.me
  • 19.07.2021. u 16:57

Predstavnici parlamentarne većine na trećem sastanku nijesu postigli dogovor o rješavanju krize vlasti, kazao je nakon sastanka Goran Danilović (UCG). On je naveo da dogovora nema ni na nivou velikih političkih subjekata. Dio parija je, kako kaže, za izbor nove vlade, dok su drugi za rekonstrukciju.

DF, SNP i Demos su, kako kaže Danilović, zainteresovani samo za izbor nove Vlade, a ostali su, kako dodaje za neku vrstu rekostrukcije. Demokrate i GP URA , kako ističe Danilović, nijesu za rušenje Vlade, ali za njih popravljanje ili rekonstrukcija dolaze u obzir.

“Mi smo danas u statusu quo i mislim da on ne donosi dobro ni Vladi, ni građanima”, kazao je Danilović. On se nada da bi moglo doći do novih sastanaka predstavnika najvećih partija.

“Izvjesno je da smo svi na različite načine nezadoviljni radom vlade”, naveo je Danilović i dodao da niko nije rekao da ne bi dirao ništa.

“Ja nisam optimista”, kazao je Danilović i dodao da je rekonstrukcija Vlade izgledala kao više moguće rješenje.

“Nijesmo pristajali samo na to da se u ovom trenutku organizuju izbori, jer smo sigurni da parlamentarna većina i manjima i naš parlamentarni sistem nijesu za to spremni”, poručio je Danilović.

“Da li će to biti rekonstrukcija ili izbor nove vlade ja to u ovom trenutku ne znam”, naveo je Danilović.

Lider Prave CG Marko Milačić je kazao da je ta stranka za dogovor i kompromis i pozvao i ostale partije da se okrenu dogovoru.

“Očigledno da je veći problem unutar parlamentarne većine nego unutar Vlade. “vo vidite treći put nikakvog pomaka nema”, poručio je Milačić.

URA: Rekonstrukcija uz poštovanje Sporazuma

Poslanik GP URA Miloš Konatar ponovio je da je savez koji predvodi ta partija za rekonstrukciju ili unapređenje rada Vlade uz poštovanje Sporazuma potpisanog nakon prošlogodišnjih izbora.

“Protiv smo rušenja Vlade, Vlada ima našu podršku. Ko god smatra da Vladi treba izglasati nepovjere to može da pokrene u Skupštini, ali mi nećemo biti partneri u takvom nečemu”, poručio je Konatar.

Naveo je da za GP URA rekonstrukcija Vlade znači poboljšanje Vlade, ali da Vlada mora sačuvati nestranački karakte i glavne spoljnopolitičke ciljeve.

“Uslov svih uslova je poštovanje principa koji su sadržani u Sporazumu od 8. septembra 2020.”, zaključio je Konatar.

Izvor: rtcg.me

 

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Odbornici lokalnog parlamenta će na sjednici koja je zakazana u 10 časova, raspravljati o 23 tačke dnevnog reda.