Autor: onogost.me
Foto: gov.me
17:05
24.5.2022.

Damjanović: Zakon o popisu među prioritetima, povučen iz tehničkih razloga

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je da je Zakon o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova jedan od prioriteta resora na čijem je čelu.

 


Vlada je, kako je objavljeno danas, iz skupštinske procedure povukla Prijedlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstva i stanova, koji je utvrdila prethodna izvršna vlast.

"Vlada Crne Gore je 12. maja donijela odluku da iz skupštinske procedure povuče 26 predloga zakona koji su parlamentu dostavljeni od strane bivše Vlade i bivše administracije. Radi se o tehničkom povlačenju predloga zakona kako bi se najveći dio tih zakona ponovo vratio u parlament, ovog puta sa novim predlagačima jer je došlo do promjene uredbe organizacije rada Vade, odnosno do promjene ministara", pojasnio je Damjanović.

Kazao je da da je Vlada uradila samo ono što je tražio parlament.

"Moja ideja je bila da jednim zaključkom obavijestimo parlament da ostajemo pri predlozima zakona i pošaljemo imena novih predlagača, međutim parlament je imao drugačiju viziju i mi smo im izašli u susret. Tako da otpadaju sve spakulacije da je bilo koji akt povučen iz bilo kojih razloga osim tehničkih", naglasio je Damjanović.

Kada je riječ o Ministarstvu finansija, povučeno je pet akata koji su bili u proceduri.

damjanović je kazao da je namjera da se dva odmah vrate u proceduru i da imaju prioritet.

"To su carinski zakon i zakona o popisu stanovništva, domaćinstva i stanova. Popis je nešto što je prioritet rada Ministarstva finansija, Monstata, nadam se i Vlade i parlamenta", naglasio je Damjanović.

Dodao je da če povučeni akti biti blagovremeno dostavljeni Skupštini.

Izvor: rtcg.me

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:13
  27.6.2022.

  Premijer Dritan Abazović odgovaraće danas u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

 • 10:19
  25.6.2022.

  Bivši ministri finansija i ekonomskog razvoja Milojko Spajić i Jakov Milatović zvanično su objavili da osnivaju Pokret "Evropa sad!".

 • 08:57
  22.6.2022.

  Od pojedinih (ne)ljudi nijesam ni očekivao nešto više! Nadam se da u redovima odbornika aktuelne lokalne vlasti ima onih koji vide dalje od funkcija, te da će pomoći transfer vlasti zbog zaustavljanja daljeg propadanja Nikšića, naveo je odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) Boris Muratović reagujući na izjavu predsjednika SNP Vladimira Jokovića da u ovom trenutku ta partija neće rušiti vlast na lokalnom nivou u drugim opštinama u kojima participiraju.

 • 20:10
  21.6.2022.

  Glavni odbor SNP-a je dao jednoglasnu podršku Opštinskom odboru Berana i prihvatio njihov stav da se u ovom trenutku ne ruši vlast na lokalnom nivou u drugim opštinama u kojima participiraju, zaključak je sa sjednice koja se večeras održala u Beranama.