Autor: onogost.me
Foto: Evropski tim za Nikšić
19:13
3.3.2021.

Damjanović na Trebjesi: Izgradićemo dvije biciklističke staze, dva avanturistička parka

Nakon osvajanja vlasti 14. marta, Nikšić će dobiti: dvije biciklističke staze, punktove za iznajmljivanje bicikala, kao i trim stazu pod Trebjesom, renovirana postojeća i nova igrališta i poligone na teritoriji cijelog grada i dva avanturistička parka, kazala je nosilac liste Evropski tim za Nikšić Sanja Damjanović prilikom obilaska park šume Trebjesa.


Cilj Evropskog tima za Nikšić je da promoviše zdrave stilove života, što podrazumijeva, pojašnjavaju, stvaranje kvalitetnijih uslova za češći boravak u prirodi i bavljenje rekreativnim sportom.

Posebnu pažnju ta lista, kako kažu, posvetiće starijoj populaciji.

"U cilju unaprijeđenja njihovog zdravlja i podizanja kvaliteta starenja, naši 60 plus sugrađani dobiće besplatnu uslugu korišćenja iznajmljenih bicikala, kao i nedjeljne izlete i turističke pješačke ture", kaže se u saopštenju.

Navode da će i mladi ljudi dobiti više prostora i uticaja na donošenje odluka koje se odnose na njihov grad.

"Evropski tim za Nikšić obezbijediće posebna mjesta za mlade u sistemu odlučivanja u vidu prisustva sjednicama lokalnog parlamenta. Zajedno sa građanima odlučujemo kako će se naša zajednica mijenjati. Vjerujemo Nikšićanima i njihovoj hrabrosti. Radimo zajedno za evropski Nikšić i bolje sjutra", zaključuje se u saopštenju.

Ostale vijesti iz kategorije