Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
17:16
3.3.2021.

"Bez mira nema dječjih dodataka, većih plata i penzija"

“Mir je naša nacija” je poruka koja doživljava punu afirmaciju nakon Parlamentarnih izbora na kojima se desila velika istorijska pobjeda zato što je mir prijeko potreban Nikšiću i Crnoj Gori, poručio je nosilac liste “Mir je naša nacija - Ne damo Nikšić”, Momo Koprivica iz Kličeva koje je posjetio Karavan mira.


Koprivica je podsjetio na to da bez mira nema prosperiteta, bez mira nema ljudskih prava, vladavine prava.

"Bez mira nema dječjih dodataka, većih plata, većih penzija. To je ono što je naša poruka, naš politički program, i ono što je sigurno posljedica našeg djelovanja”.

Liderka građanskog pokreta “Ne damo Nikšić” i savjetnica premijera Krivokapića, Gordana Radović, saglasna je sa porukom da je mir zajednički cilj svakog savjesnog i demokratskog društva.

"Ono što mi želimo jeste da se okrenemo ekonomskom oporavku ovog grada, želimo da napravimo neke promjene u ekonomskom dijelu, želimo da otvorimo ekonomsku zonu u gradu, želimo da za svaki segment Nikšića napravimo razvojne projekte gdje će ljudi imati najveće koristi i gdje će se najljepše osjećati i gdje će poželjeti da ostanu, da ne napuštaju svoje domove", kazala je Radović.

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić kazao je da u Crnoj Gori, u Nikšiću, od 30. avgusta moraju na svakom mjestu da pobjeđuju mir, sloboda, poštenje, znanje i čiste ruke.

"To je budućnost ove djece, to je budućnost Nikšića, to je budućnost Crne Gore i sa tog puta nikada više niko ne može skrenuti. Pokušavali su i pokušavaće, to nas ne iznenađuje. Moraju znati da je vrijeme koje je obilježila sumorna prošlost i Nikšića i Crne Gore, vrijeme koje su obilježile zatvorene fabrike, devastacije svega onoga što je istinska Crna Gora prošlost", poručio je Bečić.

On je istakao da je budućnost je u pomirenju, građanskoj Crnoj Gori, u kojoj vlast stvara uslove da djeca imaju dječji dodatak, besplatne udžbenike, da se povećava minimalna zarada, te da se povećavaju naknade staračkim i poljoprivrednim gazdinstvima. 

"Zato je ubjedljiv rezultat i veliki rezultat ove koalicije nešto što je izuzetno važno i nešto što je izuzetno bitno i za Nikšić i za političku stabilnost Crne Gore. Moramo da pobijedimo kriminal, moramo da pobijedimo korupciju, moramo da pobijedimo ekstremizam jer to ništa ne donosi dobro Crnoj Gori. Budućnost je u onome što promoviše ova koalicija”, zaključio je Bečić.

Ostale vijesti iz kategorije