Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Bečić novi predsjednik Parlamenta

120122595_266293951479155_1397488589015743458_n-1536x1152
  • Autor onogost.me
  • 23.09.2020. u 13:21

Aleksa Bečić iz Demokrata novi je predsjednik Parlamenta Crne Gore. Za njegovo imenovanje glasalo je 45 poslanika, a protiv je bio jedan poslanik, dok je 25 bilo praznih listića.

 

Njegov izbor podržali su poslanici tri koalicije “Za budućnost Crne Gore”, “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo, Bošnjačka stranka i Albanska lista Nik Đeljošaj. Uzdržani su bili poslanici DPS-a, SD-a i SDP-a, protiv je bila Liberalna partija.

Bečić je položio zakletvu.

“Zaklinjem se da ću dužnost vršitit po Ustavu i zakonu, čestito, odgovornmo i savjesno, tako mi Bog pomogao. Neopisiva je čast biti izabran za predsjednika najvišeg zakonodavnog tijela. Zahvalnost na izboru kolegama iz koalcijija, posebna zahvalnost kolegama iz manjinsjkih partija na podršci i ukazanom povjerenju. Oni koji me nisu glasali da znaju da ću se za njih još više botiri, da su im moja vrata širom otvorena. Neću ih napadati, kritikovati ili proglašavati protivnicima države. Hoću da opozicija ima bolji status nego što smo ga mi imali”, naveo je on.

41 potpis podrške za Krivokapića

Svi poslanici nove parlamentarne većine ranije tokom sjednice podržali su lidera koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravka Krivokapića za mandatara za sastav nove Vlade Crne Gore, saopšteno je iz Demokratskog fronta, Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA.

Naveli su da će Krivokapić biti prvi demokratski premijer Vlade Crne Gore.

“Čestitamo svim građanima”, poručuju iz Građanskog pokreta URA.

Krivokapić je ranije danas novinarima u parlamentu rekao da žele da nova vlada bude vlada povjerenja.

“Želimo da građani znaju da će ona da radi ne u interesu klanova, kriminalac i političara, već građana”, kazao je on.

Novi saziv crnogorske Skupštine konstituisan je danas verifikovanjem poslaničkih mandata osvojenih na parlamentarnim izborima 30. avgusta. Konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine Crne Gore, na kojoj bi trebalo da bude izabran njen predsjednik počela je intoniranjem državne himne, kada dio poslanika DF-a nije bio u sali. Na konstitutivnoj sjednici verifikovani su mandati 81 poslanika. Sjednici predsjedava najstariji poslanik Miodrag Lekić, a pomagaže mu najmlađi Maksim Vučinić.

Izborne rezultate u Skupštini je predstavio predsjednik Državne izborne komisije (DIK) Aleksa Ivanović. 

Konstatovane su ostavke podnijeli Zoran Pažin i Gordana Đurović iz DPS-a i Stevan Katić iz koalicije “Mir je naša nacija”. Novi poslanici su Luiđ Škrelja iz DPS-a i Danilo Šaranović iz Demokrata.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci