Autor: Marija Vujovic
Foto: Privatna arhiva
14:35
8.1.2020.

Nikšićanka Ivona Bulatović kreira odjeću za dječake i odrasle: Inspiraciju našla u sinu Sergeju

Mlada majka, Nikšićanka Ivona Bulatović, nakon godina bavljenja modelingom, prije oko dvije godine pokrenula je svoju modnu priču. Ona je tada počela da kreira odjeću za dječake, a inspiracija joj je upravo njen sin Sergej.


„Kreacijama za djecu počela sam da se bavim prije nekih dvije godine. Oduvijek sam bila u tom svijetu mode. Modelingom sam se bavila od svoje 14 godine sve do skoro. Prije tri godine sam postala mama jednog dječaka i on mi je bio inspiracija za sve što danas radim“, počinje ona priču za naš portal.

A koliko je porodica Ivoni važna u ovom poslu, govori to da joj je, pored sina koji je „krivac“ zbog kojeg ona danas kreira, i to što joj je suprug, kako kaže, najveća podrška u ovom poslu.

„Od njega imam najviše pohvala, ali i kritika. Svaka kritika od njega je za moje dobro i to tako i prihvatam. Što se tiče mušterija, za sada sam naišla samo na pozitivne komentare i svi su jako zadovoljni. To me jako čini srećnom. Ovaj posao ne radim samo radi novca ili hobija, ovaj posao radim sa beskrajnom ljubavlju prema tome što radim“, priča nam ova Nikšićanka dodajući da je jako ispunjena i srećna kad vidi da neki dječak na njegov važan dan nosi baš njenu kreaciju.

Njene kreacije, nažalost, djevojčice još neko vrijeme sigurno neće nositi, jer, kako kaže, za sada radi samo za dječake. Ipak, odlučila je da krene i da kreira odjela za odrasle, a njen talenat prepoznale su i poznate ličnosti.

„I za svog supruga sam radila par stvari, a radili smo i za velike zvijezde kao što je fudbaler Lacija. Tačnije, radilla sam sa njegovom suprugom Jessicom Malenom. Što se tiče djevojčica i za njih smo radili, ali isključivo smokinge“, pojašnjava ona.

Radila je za dječake slavnih fudbalera, a ipak, kako kaže, najviše je oduševi rečenica majki dječaka „Ja sam se zaljubila u ovo odjelce".

„Jako se trudim da radim za svakoga i da svakome ispunim sve njihove želje i ako nekad traže nešto što i nije možda po mom ukusu. I mogu vam reći da sam imala priliku da sarađujem sa Snežanom Borjan, suprugom Milana Borjana, golamana Crvene zvezde i takođe sa Jelenom Krstičić, isto suprugom od fudbalera Crvene zvezde. Kad vam takve žene sa puno stila kažu da je to što radite savršeno, onda mislim da je to što radim pun pogodak“, ponosno ističe ona dodajući da joj u poslu pomažu saradnice - Nina koja sašije sve što Ivona zamisli i Mima koja radi upravo odijela za odrasle.

Za sada radi isključivo po narudžbini, ali u skorije vrijeme, kako najavljuje, sve će biti dostupno u ateljeu gdje će zainteresovani moći da pogledaju, poruče i kupe.

Da Ivona nije samo dobra modna kreatorka, već i žena sa velikim srcem, govore i neki od budućih planova.

„Planovi su napravim uskoro reviju i tu liniju ću pokloniti djeci bez roditeljskog staranja u Bijeloj“, zaključuje ova kreativna Nikšićanka koja će na proljeće učestvovati na Montenegro fashion-u.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 10:04
  31.5.2020.

  Transponovanjem tradicionalnih odjevnih predmeta u savremeni kontekst, modni brend „KOKA“ daje unikatan identitetski osvrt na percepciju crnogorske savremene mode. Autorka brenda je Biljana Jelić, dizajnerka iz Nikšića, koja je atraktivni istorijski narativ uskladila sa savremenim odjevnim komadima i „isplela“ specifičnu modnu priču koja ostavlja efektan estetski trag u svijetu.

 • 14:32
  22.5.2020.

  Naša sugrađanka Nikolina Popović vrijeme karantina zbog koronavirusa iskoristila je za realizovanje jedne veoma interesantne ideje. Interesujući se dugo za tradicionalna i druge vrste jela, kao i baveći se njihovim receptima, ona je riješila da pokrene svoj blog na Instagramu o ovoj temi.

 • 15:06
  19.2.2020.

  Sklonost i ljubav ka pisnoj riječi kod Nikšićanke Anđele Backović javila se još u najranijem djetinjstvu. Iz te ljubavi nastala je još u gimnazijskim danima njena prva zbirka poezije “Čekam te” koju objavljuje 2018. godine kao apsolvent Pravnog fakulteta. Po objavljivanju zbirke postala je član Književnog kluba “Poenta poetika”, a već naredne godine objavljuje drugu zbirku pjesama pod nazivom “Zvuk tišine”.

 • 14:29
  21.1.2020.

  Odavno je iza nas vrijeme kada se vojska i vojni poziv vezao isključivo za jači pol. Sve je više djevojaka u uniformi, a svoj profesionalni put za oružje, maslinastozelenu boju i vojničke čizme vezala je i naša sugrađanka Anđela Đurđić.