Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
08:03
14.9.2021.

Zahumlje: Promocija antologije ,,Olujna polja poezije”

U sali JU „Zahumlje“ večeras u 20 časova biće upriličena promocija antologije ,,Olujna polja poezije” Književne zajednice ,,Vladimir Mijušković” Nikšić.


Antologija je objavljena povodom pola vijeka od osnivanja Zajednice i objavljivanja prve knjige. Antologija je dvojezična, zastupljeno je 68 autora sa po jednom pjesmom na našem jeziku i prevodom na engleski jezik kao i njihove biografije i fotografije. Priređivači su Spasoje Bajović i Jovan Drašković. Prevod na engleski jezik uradila je Vesna Anastasija Božović i  saradnici na prevodu Ava-Jayne Claassen  iz Londona i James Griffith iz  Birmingema. Izdavači antologije su KZ ,,Vladimir Mijušković” Nikšić, JU Narodna biblioteka ,,Njegoš” Nikšić i UNIREKS Podgorica. Knjiga je obogaćena ciklusom slika akademskog slikara Milovana Mikija Radulovića čije je i rješenje korica.

Učesnici u ovom događaju su: priređivači Spasoje Bajović i Jovan Drašković, prevoditeljka Vesna Anastasija Božović, književnik Dušan Govedarica i članovi Zajednice koji će govoriti svoje stihove.

Medijator književne večeri biće dramski umjetnik Miro Nikolić.

Organizatori događaja su: Književna zajednica ,,Vladimir Mijušković” Nikšić i JU „Zahumlje“ Nikšić.

Prilikom organizovanja događaja biće ispoštovane mjereu skladusa zdravstvenim upozorenjem Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 10:40
  22.10.2021.

  Porodična animacija “Nepopravljivi Ron”, naučna fantastika “Dina” i biografski film "Toma" danas su na repertoaru bioskopa Cinema 213

 • 08:03
  22.10.2021.

  Predstava „Ifigenija“, po Euripidovoj „Ifigeniji u Aulidi“, rađena u produkciji Centra za kulturu Kolašin sa koproducentima Centrom za kulturu “Vojislav Bulatović – Strunjo” Bijelo Polje i NVO “Korifej teatar” iz Kolašina, biće izvedena večeras, u 20 časova, u Nikšićkom pozorištu.

 • 08:35
  21.10.2021.

  Ove sedmice u bioskop Cinema 213 stižu četiri nova filma – porodična animacija “Nepopravljivi Ron”, naučna fantastika “Dina”, kao i drame “Poslednji dvoboj” i “Poslije zime”.

 • 08:22
  21.10.2021.

  U Gradskoj kući večeras, sa početkom u 19h, biće upriličeno veče posvećeno J. V. Geteu i O. Vajldu pod nazivom "Fantazmagorija i onostrano”.