Autor: onogost.me
Foto: vijesti.me
16:16
9.9.2019.

Veče ponosa i tuge u znak sjećanja na Slađana Tijanića

Sala plužinskog Centra za kulturu bila je mala da primi sve one koji su došli da isprate prvi Festival folklora “Slađan Slađo Tijanić” koji se organizuje u znak sjećanja na tragično stradalog Slađana Tijanića. 


 Bilo je to veče puno emocija. Smjenjivali su se ponos i tuga.

Na prvom Festivalu, koji su uz odobrenje Tijanovićeve porodice, organizovali Slađanovi prijatelji, učestvovala su kulturno-umjetnička društva „Đurđevdansko kolo“ iz Podgorice, „Zelengora“ iz Gacka i „Piva“, prvi i dječiji ansambli, iz Plužina, kao i narodni guslari Maksim Vojvodić, Zdravko Knežević i Radovan Suknović, na dvojenice i frulu.

Organizatori Festivala zahvalili su se svima koji su im pomogli da ideju sprovedu u djelo i kazali da će svake godine, prve subote u septembru, biti organizovana smotra folklora u znak sjećanja na mladića koji je prošlog avgusta u Pivskom jezeru tragično izgubio život u 31. godini. Učesnicima Festivala, nakon programa koji je trajao sat i po, podijeljene su zahvalnice.

Slađan Tijanić, mladić koji je plijenio je skromnošću, dobrotom i požrtvovanošću, osnovnu školu je završio u rodnim Plužinama, srednju u Nikšiću, a Višu poslovnu, smjer porez i carine, u Beogradu. Bavio se turizmom i ugostiteljstvom, a dugo godina je igrao folklor u KUD-u “Piva”.

 

Izvor: vijesti.me

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:19
  29.5.2020.

  Sajt nekog umjetnika nije ništa novo. Digitalizacija, takođe. Prije desetak godina i više su se vodile suštinske rasprave u modernim teorijama da li će digitalizacija uništiti knjigu, sasvim slično onome da li će televizaja uništiti film, kao nekad da li će pismo uništiti govor... I ništa nije uništilo jedno drugo, ali su se desile revolucionarne stvari. Jedno je drugo ili treće obuzdalo, počinje priču za portal Onogošt o osnivanju svog sata nikšićki scenarista, dramaturg i pjesnik Obrad Nenezić.

 • 19:21
  28.5.2020.

  Bogdan Gajić, učenik prvog razreda matematičkog odjeljenja u Gimnaziji "Stojan Cerović", osvojio je drugo mjesto na takmičenju "Udruženja folklornih ansambala Crne Gore" za literarni rad "Slika moje tradicije".

 • 08:00
  28.5.2020.

  Na konkursu „Slika moje tradicije“, u kategoriji likovni rad, prvo mjesto pripalo je Paju Vasoviću, učeniku Prve srednje stručne škole Nikšić.

 • 20:48
  27.5.2020.

  Maksim Vujačić, čovjek koga uglavnom znaju kao hroničara grada, novinara i publicistu, prošle godine je knjigom poezije „Vjetar vremena“, najavio svoj povratak literaturi.