Autor: onogost.me
Foto: vijesti.me
16:16
9.9.2019.

Veče ponosa i tuge u znak sjećanja na Slađana Tijanića

Sala plužinskog Centra za kulturu bila je mala da primi sve one koji su došli da isprate prvi Festival folklora “Slađan Slađo Tijanić” koji se organizuje u znak sjećanja na tragično stradalog Slađana Tijanića. 


 Bilo je to veče puno emocija. Smjenjivali su se ponos i tuga.

Na prvom Festivalu, koji su uz odobrenje Tijanovićeve porodice, organizovali Slađanovi prijatelji, učestvovala su kulturno-umjetnička društva „Đurđevdansko kolo“ iz Podgorice, „Zelengora“ iz Gacka i „Piva“, prvi i dječiji ansambli, iz Plužina, kao i narodni guslari Maksim Vojvodić, Zdravko Knežević i Radovan Suknović, na dvojenice i frulu.

Organizatori Festivala zahvalili su se svima koji su im pomogli da ideju sprovedu u djelo i kazali da će svake godine, prve subote u septembru, biti organizovana smotra folklora u znak sjećanja na mladića koji je prošlog avgusta u Pivskom jezeru tragično izgubio život u 31. godini. Učesnicima Festivala, nakon programa koji je trajao sat i po, podijeljene su zahvalnice.

Slađan Tijanić, mladić koji je plijenio je skromnošću, dobrotom i požrtvovanošću, osnovnu školu je završio u rodnim Plužinama, srednju u Nikšiću, a Višu poslovnu, smjer porez i carine, u Beogradu. Bavio se turizmom i ugostiteljstvom, a dugo godina je igrao folklor u KUD-u “Piva”.

 

Izvor: vijesti.me

Ostale vijesti iz kategorije