Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Utorak u Cinemi 213

page
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 03.05.2021. u 23:14

Posjetioci bioskopa Cinema 213 danas će biti u prilici da pogledaju tri filma.
 

Dan će u 16h otvoriti “Raja i posljednji zmaj” u 3D projekciji.

Usamljena ratnica Raja mora da uđe u trag posljednjem zmaju u nadi da će zauvijek da zaustavi neprijatelja. Davno, u čarobnom gradu Kumandra, ljudi i zmajevi živjeli su zajedno u slozi. Ali kada su zlokobna čudovišta poznata kao Drun postala prijetnja za planetu, zmajevi su žrtvujući sebe, spasili čovječanstvo. Sada, 500 godina kasnije, ta ista čudovišta su se vratila. Usamljena ratnica Raja mora da uđe u trag posljednjem zmaju u nadi da će zauvijek da zaustavi neprijatelja. Međutim, tokom svog putovanja naučiće da je za spas svijeta potrebno nešto više od magije – neophodno je i povjerenje.

Dva sata kasnije prikazaće se film “Duša”. Džo je učitelj muzike koji dobija šansu i rijetku životnu priliku da svira u najboljem džez klubu u gradu. Međutim, jedan mali nesmotren korak odvešće ga sa ulica Njujorka u neobično okruženje, fantastično mjesto gdje nove duše dobijaju svoju ličnost, neobične navike i interese prije nego što se pojave i dođu na Zemlju. Odlučan da se vrati svome životu na Zemlji Džo se udružuje sa Dušom 22, koja nikad nije razumjela privlačnost ljudskog iskustva. Dok Džo očajnički pokušava da joj pokaže šta je to lijepo u vezi sa življenjem, uspijeva i sam donekle da otkrije odgovore na neka važna životna pitanja.

Dan će u 20h zatvoriti krimi-drama “Niko”. Dobitnik Emija Bob Odenkirk (Better Call Saul, The Post, Nebraska) glumi Hača Mansela, potcijenjenog i zanemarenog oca i supruga, koji prima ponižavajuće udarce u bradu i nikada ne uzvraća. Niko. Kada jedne noći dva lopova uđu u njegovu kuću u predgrađu, Hač odbija da brani sebe ili porodicu, u nadi da će spriječiti ozbiljno nasilje. Njegov sin tinejdžer Blejk, razočaran je u njega, a supruga Beka izgleda da se samo povlači još dalje. Posledice incidenta podudaraju se sa Hačijevim dugo tinjajućim bijesom, pokrećući uspavane instinkte i šaljući ga na brutalni put koji će otkriti mračne tajne i smrtonosne vještine. U najezdi pesnica, pucnjave i škripućih guma, Hač mora da spasi svoju porodicu od opasnog protivnika (slavni ruski glumac Aleksej Serebrjakov) – i bude siguran da ga više nikada niko neće potcijeniti kao da je niko.
 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Nema slikara i nema pisca sa kojim Radovan Zogović nije polemisao, nema one pojave u društvu koju nije iskomentarisao, istakla je profesorica književnosti, Aleksandra Vuković Kuč na predavanju pod nazivom "Prkosi i polemike Radovana Zogovića" koje je održano sinoć u Nikšiću.