Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:06
7.7.2020.

Učenicima Muzičke škole „Dara Čokorilo“ nagrade na međunarodnom takmičenju

Učenici JU Muzičke škole „Dara Čokorilo“ dobitnici su nagrada na 12. Međunarodnom takmičenju "Dani harmonike" u Bosni i Hercegovini, koje je prvi put organizovano online.


Takmičenje je organizovano u disciplinama solo harmonike, kamerni sastavi i orkestri.

U VI kategoriji, disciplina solo harmonika nastupio je Dimitrije  Knežević, učenik devetog razreda Osnovne muzičke škole, koji je osvojio prvu nagradu i prvo mjesto. U VIII kategoriji, disciplina solo harmonika, nastupili su učenici trećeg razreda Srednje muzičke škole Joko Mićković i Milena Drašković i osvojili III nagrade. Svi učenici su iz klase profesorice Vesne Šarac.

Naime, ovo takmičenje se tradicionalno organizuje svake godine u Bijeljini-Ugljeviku još od 2009. godine.

„Jedini predstavnici iz Crne Gore bili su učenici Muzičke škole "Dara Čokorilo", čiji su rezultati opravdali naša očekivanja. Uprkos jakoj konkurenciji takmičara iz BiH, Srbije, Rumunije, Bugarske, Rusije, Mađarske, Hrvatske, Slovačke, Austrije, predstavnicima Crne Gore jeste bio izazov, ali ne i problem da osvoje sjajna mjesta i nagrade“, kazala je direktorica škole Sanja Radulović.

Učesnike takmičenja ocjenjivao je žiri u sledećem sastavu: Juri Šoškić (Rusija), Vladimir Murza (Ukrajina), Viktor Romanko ( Rusija), Dijana Stančeva ( Bugarska), Miljan Bjeletić (Srbija), Slaviša Perić ( Bosna i Hercegovina).

Ostale vijesti iz kategorije