Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:06
23.5.2022.

Učenici Muzičke škole "Dara Čokorilo" pobrali nagrade

Učenici Muzičke škole „Dara Čokorilo“ na I Državnom takmičenju učenika srednjih škola iz oblasti muzičke umjetnosti i na 47. Festivalu mladih muzičara Crne Gore ostvarili su zapažene rezultate.


Škola "Dara Čokorilo" bila je domaćin Državnog takmičenja učenika srednjih škola iz oblasti muzičke umjetnosti, a organizator Centar za stručno obrazovanje.

Takmičenje je organizovano u 11 disciplina, a učenici nikšićke škole osvojili su ukupno četiri prva, šest drugih i tri treća mjesta.

U disciplini Solfeđo (prva kategorija) drugo mjesto je osvojila Kaća Radulović.

Učenici četvrtog razreda, Jovani Jaredić pripalo je treće mjesto u disciplini Solfeđo. Učenice od prvog do četvrtog razreda, u disciplini hor osvojile su prvo mjesto. U disciplini Violina drugo mjesto osvojio je Ivan Burić.

U disciplini Gitara (druga kategorija) prvo mjesto je osvojio Marko Lazović (IV razred), a  drugo mjesto je osvojila Anja Barović (IV razred).

Dimitriju Kneževiću, učeniku trećeg razreda, pripalo je treće mjesto u disciplini Harmonika (prva kategorija). U disciplini Kamerni duo-originalne kompozicije (prva kategorija) prvo mjesto je osvojio duo Nađa Spasojević i Bjanka Minić (obje učenice su II razred).

U disciplini Kamerni duo-originalne i transkribovane kompozicije (prva kategorija) drugo mjesto je osvojio duo Ivan Burić i Dimitrije Knežević (II razred).

U disciplini Vokalni duo/Vokalno-instrumentalni duo (prva kategorija) prvo mjesto je osvojio duo Ksenija Perišić i Bjanka Minić(II razred), a treće duo Jana Bojić i Jelena Milić (I razred), dok je u drugoj kategoriji drugo mjesto osvojio duo Mikica Mirković i Ljubica Mirković (IV razred).

Na 47. Festivalu mladih muzičara Crne Gore učenici nikšićke škole osvojili su tri prva, tri druga i dva treća mjesta.

U disciplini Solfeđo (prva kategorija) drugo mjesto osvojio je Aleksa Vuksanović. U drugoj kategoriji Jana Zečević je osvojila prvo mjesto, Vladana Ranitović drugo, dok je treće pripalo Luki Bajoviću. 

Luka Miljanić osvojio je drugo mjesto u disciplini Harmonika.

U disciplini Violina (II kategorija) Dajana Tadić osvojila je treće mjesto, a Luka Bajović bio je apsolutni pobjednik u svojoj kategoriji sa maksimalnih 100 bodova.

U disciplini Gitara (I kategorija) prvo mjesto i maksimalnih 100 bodova osvojio je Andrija Backović. 

 

 

 

                                                                                                                 

 

 

 

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 12:40
  3.7.2022.

  Gabrijel Hose Garsija Markes (šp. Gabriel José García Márquez; rođen 6. mart 1928, umro 17. aprila 2014) je bio kolumbijski pisac, novinar, izdavač i politički aktivista. Rodio se u gradu Arakataka, departman Magdalena. Uglavnom je živio u Meksiku i Evropi. Najveći dio vremena provodio u gradu Meksiko Siti.

 • 08:13
  3.7.2022.

  Animirana komedija "Malci 2- Gruov početak", horor "Crni telefon” i drama "Elvis" danas su na repertoaru bioskopa Cinema 213.

 • 08:01
  2.7.2022.

  Na današnjem repertoaru bioskopa Cinema 213 su tri filma.

 • 08:04
  1.7.2022.

  Na repertoaru bioskopa Cinema 213 danas su tri filma.