Autor: onogost.me
Foto: Marija Goranović
13:06
12.12.2019.

Sve spremno za treći Boem fest: Dva dana dobrog duha Nikšića

Ljubitelje minulih vremena, dobre muzike, kafanskog druženja kakvim je grad pod Trebjesom nekad zračio, vratiće u sjećanje treći po redu Boem fest koji će biti održan sjutra i preksjutra.


„Mi smo prije tri godine izašli sa takvom idejom koja je odobrena od Turističkog klastera Crne Gore, JU  „Zahumlje“, Opštine Nikšić, Turističke organizacije Nikšić i napravila se jedna sjajna sinergija koja danas implicira treći Boem fest i utemeljuje jednu tradiciju koja će zasigurno imati budućnost u Nikšiću, jer ima kvalitetnu pozadinu“, podsjetio je danas na konferenciji za novinare Ratko Bataković, direktor Inovaciono-preduzetičkog centra „Tehnopolis“.

Govoreći u ime „Zahumlja“ Kristina Radović navela je da će Boem fest tradicionalno biti otvoren u toj ustanovi kada će biti upriličeno poetsko veče posvećeno Miladinu Šobiću u izvedbi Književnog kluba „Poenta poetika“ i nikšićkih gimnazijalaca.

Direktor Turističke organizacije Nikšić, Boris Muratović istakao je da je Boem fest prava izvorna vrijednost Nikšića.

„Time odajemo počast ljudima koji su zadužili naš grad, ljudima koji su postavili temelje modernog Nikšića. Program festivala je znatno bogatiji nego prethodnih godina. Možemo obećati, u ime svih organizatora, da zaista postoji sjajna sinergija između svih institucija koje su uključene u organizaciji ovog festivala i trudimo se da damo svoj maksimum“, kazao je on.

Prvog dana festivala, već od popodnevnih časova u „Room-u 56“ zainteresovani će imati priliku da pogledaju postavku fotografija nikšićkih muzičara do 21h, kada će nastupiti „Duo dream“. Nedaleko od njih u „Jerry pab-u“ nastupiće Kino kultura, dok je u piceriji „Bordo“ zakazan nastup Boža Božovića. U  „Floyd-u“ od 21h nastupiće „4 Blues Drives“. Kabaretsko veče sa Sandrom Silađev zakazano je za 19h u „Blues Brothers“ baru, a zatim nastup benda „Žice iz ravnice“.

Centralna aktivnost prvog dana festivala biće održana u hotelu „Onogošt“ gdje će nastupiti Miodrag - Miki Trifunov, Tamburaški orkestar Taslidža, Dobri momci i Božo Bulatović, a ulaznica za ovo veče je 20 eura, dok je za ostale programe besplatna.

Narednog dana, 14. decembra u „Floyd-u“ će nastupiti „Kino kultura“, u „Jerry pab-u“ zakazan je nastup benda „Remake“.  „Blues Brothers“ bar biće domaćin anti-kabarea sa Jovanom Dabanovićem. Tamburaški duo Božo i Danko nastupiće u piceriji „Bordo“. Životopis Nebojše Neba Petkovića iz grupe „Đetići“ biće prikazan u „Room-u 56“.

Dvodnevna manifestacija završiće se gdje je i počela - u „Zahumlju“, gdje će uz boemsko veče festival biti zatvoren.

“Nikšić pamti svoje legende” slogan je i ovog, trećeg po redu Boem festa - manifestacije koja predstavlja omaž nikšićkim legendama i boemskom duhu koji grad Nikšić nosi u sebi.

Organizatori festivala su: Turistička organizacija Nikšić, Opština Nikšić, JU „Zahumlje“, IPC Tehnopolis i Turistički klaster „Montenegro“, a partneri hotel „Onogošt“, Blues Brothers Bar, Floyd, Mačaka, Jerry pub, Room 56 i Bordo.

Marija Goranović

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:31
  25.9.2020.

  Nakon uspješnog 14. izdanja tivatskog Međunarodnog takmičenje gitarista (Montenegro International Guitar Competition) održanog tokom maja i juna i jubilarnog 15. Međunarodnog festivala gitare Nikšić (Niksic Guitar Festival) realizovanog u avgustu ove godine, organizatori najvećih gitarskih dešavanja u Crnoj Gori nastaviće ove festivalske priče online koncertima uspješnih gitarista Evrope, koji su dio EuroStrings projekta.  

 • 07:44
  25.9.2020.

  Na bioskopskom platnu Cineme 213 danas će se prikazati dva filma.

 • 07:41
  24.9.2020.

  U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – fantazija „Pinokio“, krimi-komedija „Veličanstveni gubitnici“ i avantura „Trolovi - svjetska turneja“.

 • 08:16
  23.9.2020.

  Prvi dan završne konferencije regionalnog projekta Monumental 9 održan je juče u Nikšiću, dok će današnji dan konferencije proteći u znaku posjete Trebjesi i Spomeniku palim borcima.