Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sve spremno za 16. Međunarodni festival glumca

76747571_1013444732349287_2937649212604547072_n
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 22.11.2019. u 12:25

Program ovogodišnjeg, 16. po redu, Međunarodnog festivala glumca činiće tri domaće i tri predstave iz regiona, kazao je na današnjem presu Dragan Perović, koji je zadužen za organizovanje programa festivala.

On je u nastavku govorio o svakoj predstavi posebno i istakao je da se nada da će program zadovoljiti ukuse pozorišne publike u Nikšiću.

„Festival se kreće od nekih kultnih predstava do nekih savremenih ostvarenja, tako da ono što najviše raduje to je da u predstavama imamo izuzetne glumačke ličnosti, od onih starih provjerenih bardova glumišta u regionu do izuzetno talentovanih, mladih ljudi, tako da ne bih volio da sam na mjestu žirija jer će i ove godine imati izuzetno težak zadatak, a to će svakako biti zadovoljstvo za publiku i sve one koji prate festival“, kazao je Perović.

Ovogodišnii žiri festivala koji će odlučivati o nagradama radiće u sastavu Blagota Eraković, eminentni crnogorski reditelj, Mišo Korać, reditelj i pisac i Jovan Krivokapić, glumac.

Direktor Nikšićkog pozorišta Zoran Bulajić je kazao da se nekoliko prethodnih mjeseci radilo na pripremi i da je sve spremno za početak festivala.

„Kroz rad nekoliko timova učinićemo potpunu potrebnu logistiku za nesmetanu i odličnu realizaciju festivala kao što smo to radili i prethodnih godina. Vjerujem da ste svjedoci da je organizacija do sada bila na nivou, da je bila tiha ali da je bila besprekorna“, naveo je on.

Biletarnica Nikšićkog pozorišta će biti svakodnevno otvorena od 10 do 20h , a cijena ulaznice festivalske predstave je 6 eura.

„Odlučili smo da učinimo povoljnost našoj vjernoj, pozorišnoj i festivalskoj publici tako da za kupljeni set ulaznica šesta predstava je gratis i sedme večeri biće upriličen koncert Muzičke škole „Dara čokorilo“ i ulaz će takođe biti gratis. To znači da će cijena za sedam programa biti 30 eura“, kazao je Bulajić.

Međunarodni festival glumca, 16. po redu, održaće se od 28. novembra do 4. decembra u Nikšićkom pozorištu.

Na svečanom otvaranju biće dodijeljena nagrada “Veljko Mandić” za izuzetan doprinos u pozorišnom stvaralaštvu, a žiri u sastavu Andro Martinović, Sonja Nikčević i Vojislav Krivokapić je odlućio da ovogodišnji laureat bude Božo Koprivica, dramaturg i pisac.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U sali “Zahumlja” u 18 časova biće predstavljeno kritičko izdanje „Šćepan Mali“, Petra II Petrovića Njegoša. Priređivač izdanja je prof. dr Radmilo Marojević.