Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sjećanje na Dragana Radulovića

ad0579d51d0d5a3f1ea0335d96057adc
vijesti.me
  • Autor onogost.me
  • 12.12.2017. u 11:21

Dječji segment Nikšićkih književnih susreta, 20.po redu, otvorio je Milan Minja Subota uz pratnju članova malog hora Muzičke škole „Dara Čokorilo“ iz Nikšića.

Poetsko-muzički čas sa Minjom bio je posvećen sjećanju na Dragana Radulovića, najznačajnijeg crnogorskog pisca za djecu, a u publici je, zajedno sa nikšićkim osnovcima, sjedjela i Draganova supruga Marija. 

“Decenijama sam se družio sa Draganom Radulovićem i čast mi je što sam dio svega ovoga. To je bila ekipa najboljih pjesnika i stvaralaca, a Dragan je bio dio te ekipe, tog tima velikih pjesnika, Danas su ti pjesnici svi u čitankama”, kazao je Minja.

Prema njegovim riječima, u Crnoj Gori se na pravi način njeguje sjećanje i na Radulovića i na njegovo stvaralaštvo koje je prisutno u čitankama. 

Iako djeca danas manje čitaju,  to ne znači da su manje informisana, kazao je Subota, već su moderne tehnologije krive što najmlađima “oduzimaju” slobodno vrijeme koje su nekada mališani koristili za čitanje. Zato bi škole, ali i sami pisci, morali da se potrude da knjigu približe djeci, a manifestacije poput Sajma knjiga i Nikšićkih književnih susreta na pravi način, kako je rekao, popularišu knjigu i pisce.

“Tokom ove velike tradicionalne manifestacije, koja je bogatstvo grada, pjesnici posjećuju veliki broj škola. Interesantno je da mnoge škole traže da im pjesnici gostuju, što je dobro. Djeca vole da upoznaju uživo pjesnike koje sreću u čitankama, a to im ovi Književni susreti omogućavaju”, kazao je Minja Subota koji je poducent, kompozitor, pjevač, autor i voditelj “Muzičkog tobogana” i jedan od osnivača brojnih festivala za djecu, među kojima je “Beogradsko proleće”.

 

Izvor: vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci