Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Raspisan konkurs za učešće na Festivalu internacionalnog alternativnog teatra FIAT 2021.

untitled
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 18.03.2021. u 07:01

Festival internacionalnog alternativnog teatra (FIAT) jedan je od malobrojnih festivala u Crnoj Gori, koji je u vanrednim pandemijskim okolnostima, uspio da opstane i uspješno organizuje svoje 23. festivalsko izdanje 2020.

Tokom deset festivalskih dana uspješno su realizovana trideset tri sadržajna i raznovrsna programa. Uprkos tome što je u realizaciju FIAT-a bio uključen veliki broj ljudi, striktnim poštovanjem mjera koje je propisao Institut za javno zdravlje u saradnji sa Nacionalnim koordinacionim tijelom za zarazne bolesti, uspjeli su da zaštite učesnike i obezbijede da sve protekne u najboljem redu – na šta su naročito ponosni.

Organizatori pozivaju sve umjetnike/ce, da svoje projekte i radove iz oblasti eksperimentalnog pozorišta, književnosti, vizuelnih umjetnosti, muzike, filma i kreativnih industrija prijave za festival.

FIAT se svake godine realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore i Glavnog grada Podgorice, kao i uz pomoć drugih donatora i prijatelja.

Prijavni formulari za glavni i prateće programe, biće dostupni na njihovom sajtu www.fiat-montenegro.org od ponedjeljka 15. marta do subote 15. maja. Zbog pandemije korona virusa, ovogodišnji budžet festivala je umnogome ograničen. Zato je molba organizatora da svi aplikanti, u određenoj mjeri, obezbijede sufinansiranje svojih projekata.

Pratite obavještenja na društvenim mrežama (Facebook/Instagram) a za dodatna pitanja i informacije, pišite na mail [email protected].

U produkciji Festivala internacionalnog alternativnog teatra u toku su i pripreme koreodrame Tamare Vujošević Mandić „Dok dišem“. To je istovremeno i treća predstava u produkciji FIAT-a od njegove obnove 2013.

“Naš moto je da je i u pandemiji korona virusa kultura značajna i neophodna, te da se kulturni sadržaji ne bi smjeli otkazivati ili zabranjivati, jer upravo se na primjeru FIAT-a pokazalo da uz poštovanje propisanih mjera stvari mogu uspješno funkcionisati bez problema i posljedica. Vidimo se na FIAT-u 2021, na naše i zadovoljstvo svih učesnika, u nadamo se, normalnim okolnostima”, kaže se u saopštenju organizatora.

Ove godine FIAT će se održati od 7. do 17. septembra u Podgorici.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – anime “Porodica X špijuna šifra: Bijelo”, akcija “Kaskader” i drama “Rivali”.