Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Produžen rok za prijave na 4. AJB DOC Film Festival

festivaaal
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 15.05.2021. u 13:38

Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC) obavještava sve autore i produkcijske kuće da je produžen rok za prijave na četvrto izdanje ovog Festivala, i da svoje radove mogu prijaviti do ponoći 31. maja 2021. godine.

Četvrti AJB DOC Film Festival biće održan od 10. do 14. septembra 2021. godine u Sarajevu i/ili online.

Prijave za četvrto izdanje AJB DOC Film Festivala šalju se putem aplikacijskog formulara na web-stranici www.ajbdoc.ba ili platforme Film Freeway.

Prijaviti se mogu produkcijske kuće i autori bez ograničenja zemlje porijekla, a jedan od glavnih kriterijuma je format TV-dokumentarca s minimalnim trajanjem od 22 do 27 minuta i maksimalnim od 44 do 52 minute. Svi dodatni detalji vezani za prijave i uslove dostupni su na oficijalnoj festivalskoj stranici.

Zvanična selekcija AJB DOC Film Festivala, takmičarska i netakmičarska te program AJB Prikazuje, biće predstavljena početkom septembra 2021. godine.

Na AJB DOC Film Festivalu biće dodijeljene nagrade u tri ustanovljene kategorije, a svi izabrani filmovi mogu biti razmatrani i za potpisivanje akvizicijskog ugovora i prikazivanje u programu Al Jazeere Balkans.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stiže pet novih filmova – animacija “Nojeva barka”, horor “Bezgrešna”, akcija “Građanski rat: Svakom carstvu dođe kraj”, drama “Anatomija pada” i animacija “Nina i ježeva tajna”.