Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
16:35
15.5.2021.

Produžen rok za prijave na 4. AJB DOC Film Festival

Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC) obavještava sve autore i produkcijske kuće da je produžen rok za prijave na četvrto izdanje ovog Festivala, i da svoje radove mogu prijaviti do ponoći 31. maja 2021. godine.


Četvrti AJB DOC Film Festival biće održan od 10. do 14. septembra 2021. godine u Sarajevu i/ili online.

Prijave za četvrto izdanje AJB DOC Film Festivala šalju se putem aplikacijskog formulara na web-stranici www.ajbdoc.ba ili platforme Film Freeway.

Prijaviti se mogu produkcijske kuće i autori bez ograničenja zemlje porijekla, a jedan od glavnih kriterijuma je format TV-dokumentarca s minimalnim trajanjem od 22 do 27 minuta i maksimalnim od 44 do 52 minute. Svi dodatni detalji vezani za prijave i uslove dostupni su na oficijalnoj festivalskoj stranici.

Zvanična selekcija AJB DOC Film Festivala, takmičarska i netakmičarska te program AJB Prikazuje, biće predstavljena početkom septembra 2021. godine.

Na AJB DOC Film Festivalu biće dodijeljene nagrade u tri ustanovljene kategorije, a svi izabrani filmovi mogu biti razmatrani i za potpisivanje akvizicijskog ugovora i prikazivanje u programu Al Jazeere Balkans.

 

Izvor: CdM

Ostale vijesti iz kategorije