Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Požarevac: Deset prvih nagrada za učenice Srednje muzičke škole „Dara Čokorilo“

60356360_2784191698262811_1339109543774257152_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 12.03.2020. u 06:57

Tradicionalno i ove godine održano je XVIII Međunarodno takmičenje mladih solfeđista u Požarevcu na kojem su učestvovale i učenice Srednje muzičke škole „Dara Čokorilo“.

One su ove godine po prvi put provjerile svoja znanja iz harmonije i muzičkih oblika, a uprkos jakoj konkurenciji, nijesu izostale brojne nagrade.

Ukupno je osvojeno jedanaest nagrada, i to deset prvih i jedna druga nagrada.

Maja Mijanović, učenica I razreda osvojila je prvu nagradu iz solfeđa, a Jovana Jaredić (II razred) uzela je prvu nagrada iz solfeđa, harmonije i iz muzičkih oblika.

Marija Vojinović (II razred) dobitnica je prve nagrada iz harmonije i iz muzičkih oblika, Maša Deretić (II razred) osvojila je prvu nagrada iz muzičkih oblika i iz teorije muzike dok je Sanja Mijanović (III razred) uzela prvu nagrada iz solfeđa i iz muzičkih oblika, a drugu nagrada iz harmonije.

“Pomenute učenice su napornim radom, marljivošću i istrajnošću postigle zavidne rezultate, ali zahvalnost se pripisuje i njihovim mentorima Milici Milović, prof. solfeđa, Dragani Glomazić, prof. muzičkih oblika i Valentini Topalović Jaredić, prof. harmonije, kao i Upravi škole na podršci i razumijevanju”, naveli su iz te škole.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci