Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
16:11
6.12.2017.

“Pometnje pitomca Tarlesa” u petak u Zahumlju

U petak, 08. decembra u sali „Zahumlja” u 19h, odigraće se monodrama „Pometnje pitomca Tarlesa” po romanu Roberta Muzila.


Adaptaciju romana slavnog austrijskog pisca uradio je dramaturg Vasko Raičević, režiju potpisuje Zoran Rakočević, a pitomca Terlesa glumi crnogorski glumac Marko Todorović. Producenti predstave su Dragana Tripković i Slobodan Radović, a predstava je nastala u produkciji Alternativne teatarske aktivne kompanije – ATAK dok je partner na projektu Kulturno informativni centar “Budo Tomović”.

Organizator događaja je KC „Punkt”, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću. Ulaz je besplatan.

Predstava „Pometnje pitomca Terlesa” po romanu Roberta Muzila se bavi problemima koje adolescenti homoseksualne orijentacije imaju u svojim životima. Projekat „Pometnje pitomca Terlesa” se realizuje kroz program malih grantova u okviru projekta „Doprinos unapređenju kvaliteta života LGBT osoba” koji sprovode NVO Juventas, Kvir Montenegro i Institut za pravne studije u partnerskoj saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, a podržanog od strane Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori.

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije