Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Plato Nikšićkog pozorišta: Izložba “Plavi voz”

niksickopozoriste
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 18.09.2020. u 06:12

Na platou Nikšićkog pozorišta večeras, sa početkom u 18h, biće otvorena izložba fotografija "Plavi voz" posvećena spomenicima iz Drugog svjetskog rata.

Na izložbi će biti prikazano jedanaest fotografija umjetnički najznačajnijih spomenika Drugog svjetskog rata sa fokusom na futurističke spomenike sa područja Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Govoriće Milan Korać, sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Opštine Nikšić, Dragan Mitov Đurović I Petar Šundić, a izložbu će otvoriti Slobodan Bato Mirjačić, predsjednik UBNOR-a Nikšić.

Organizatori ovog događaja su NVO “Pro Futuro” i Opština Nikšić, u saradnji sa JU Nikšićko pozorište, a u okviru manifestacije “Septembarski dani – Nikšić 2020” i Nikšićke kulturne scene 2020.

Događaj će biti organizovan u skladu sa mjerama NKT-a i Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Dugometražni dokumentarni film “Porodica na određeno vrijeme” / Once upon a Family”, reditelja i scenariste iz Nikšića Seada Šabotića, producentkinje Bojane Radulović (Code Blue Production), imaće svoju svjetsku premijeru na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma BELDOCS 2024, u okviru međunarodne takmičarske selekcije.