Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Petak u Cinemi 213

page
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 29.10.2020. u 22:58

U bioskopu Cinema 213 danas će biti prikazana tri filmska ostvarenja.

„Kućni patuljci – operacija kolačići“ sinhronizovano započeće dan u 16.30h. Skrivali su se pod zemljom otkako ih je, prije više od 200 godina, protjerala zlobna krojačeva žena. Ali, živahna djevojčica među njima koja više nije mogla da podnese ovakav skučen život dolazi na površinu zemlje u namjeri da otkrije svoj istinski poziv. Zajedno sa dva drugara, završava u pekari mrzovoljnog šefa Tea koji se stalno svađa sa svojim bratom. Dok patuljci prave veliki haos, djevojčica je spremna da pomogne Teu. A ko bi više volio da ga učini “pečenim” nego patuljci?

U 18h na reportoaru je horor „Čistilište“. Program terapije, nazvan C.L.E.A.N. djeluje direktno na mozak pacijenata. Dr. Molenar i njegova koleginica Emili Kolman garantuju emocionalno i psihološko olakšanje, iako svako od njih ima različito tumačenje terapijskih metoda – Kolman ima klinički, dok se Molenar više oslanja na upotrebu okultnog. Kriminalistički psiholog Noa Bišop prati troje svojih pacijenata sa odjeljenja za kriminal u sanatorijum, vjerujući da program može nanovo poboljšati život ovih mladih zatvorenika. Molenarov zlokobni plan je otvoreni „obrnuti egzorcizam“: pacijente želi da iskoristi kao razmjenu za demonska stvorenja, koja čekaju duboko na imanju na kojem je sanatorijum izgrađen. Iako mnogi pacijenti misle da bi sve mogla da bude halucinacija, Noa, uz pomoć Emili – njegove bivše učenice – mora da ostane pri zdravoj pameti i spriječi Molenarov brutalni tim upravnika da pripremi dolazak „zvijeri“.

Komedija „Vikend sa ćaletom“ zatvoriće dan u 20h. Nakon što sazna da ima karcinom pluća, sve će se promijeniti u životu Kašike, jednog od glavnih šefova beogradskog podzemlja, poštovanog među kriminalcima i policijom. Ono malo života što mu je preostalo, Kašika će odlučiti da provede sa jedanaestogodišnjim Ognjenom, sinom iz prethodnog braka, koga nije vidio posljednjih pet godina. To što je Kašika pripadnik stare škole, a Ognjen odrastao samo uz majku, i wi-fi generaciju, dodatno će otežati razvitak njihovog, već poljuljanog, odnosa. Ipak, Kašika će pokušati da sina nauči svim bitnim životnim lekcijama, i da iz njega istjera sve ono što smatra mekim i slabašnim.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Nema slikara i nema pisca sa kojim Radovan Zogović nije polemisao, nema one pojave u društvu koju nije iskomentarisao, istakla je profesorica književnosti, Aleksandra Vuković Kuč na predavanju pod nazivom "Prkosi i polemike Radovana Zogovića" koje je održano sinoć u Nikšiću.