Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Petak u Cinemi 213

male_zene_foto_3
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 24.01.2020. u 06:46

Na današnjem repertoaru bioskopa Cinema 213 su četiri filma.

Dan će u 15.05h započeti animiranom avanturom „Vrijeme je za sankanje“ koja će se prikazati u 3D projekciji. Fića i njegov tim su pred novim izazovom. Spremaju se za takmičenja u sankanju, a glavni protivnici su im misteriozni Zoki i njegova rođaka – lijepa, ali snažna Čarna. Fića je specijalno za trku konstruisao fantastične sanke, ali se one u prvoj trci raspadnu malo prije linije cilja. To je težak gubitak za Fiću koji se ne miri sa činjenicom da je možda napravio grešku u konstrukciji, ili da je strategija trke bila promašaj. Zajedno sa svojim prijateljima otkriva da je Zoki varao da bi se domogao pobjede i on zahtijeva revanš… Zoki naravno pristaje, pod uslovom da Fića napravi novu pistu za sankanje. Kad Fića s drugovima napravi spektakularnu trasu, Zoki shvata da s Fićom nema šale, i počinje da smišlja nove smicalice. Dok se spremaju za odlučujuću trku Zoki je obezbijedio sve podvale da bi pobijedio. Ali i Fića, sa svojim drugarima, ima nekoliko jakih iznenađenja za njega.

Slijedi drama „Grudi“ u 16.45h. Novi film Marije Perović vodi nas u Nikšić na proslavu 25 godina mature i prati tri drugarice koje se okupljaju ovim povodom. Likovi su pripadnici srednje klase, intelektualci, neostvareni i šarmantni antijunaci, roditelji i oni koji pokušavaju da se ostvare kao roditelji. Jedna od ključnih tema je borba protiv kancera dojke. Tema priče je generacijsko, gimnazijsko prijateljstvo, a dramski razlog bolest, tako da se skreće pažnja na vrline i mane savremenog društva: tempo života, trka za afirmisanjem, opstanak, prijateljstvo, podrška, generacijski sukob i želja za boljim životom.

Drama „Ajvar“ čeka vas u 18.30h, a zatim u 20.25h novitet, romansa „Male žene“. Ova priča o četiri mlade žene, koje se bore za sopstveni životni put, bazirana na istoimenom romanu i klasiku, vječna je i svevremenska. Četiri sestre Meg, Džo, Ejmi i Bet Marč upoznajemo još kao djevojčice i tinejdžerke koje su u najosjetljivijim godinama ostale da žive same s majkom Marme, moralnim stubom porodice, dok je njihov otac otišao da da svoj doprinos američkom Građanskom ratu. Vrijednosti koje su im usađene u tom periodu, pa i ranije, pratiće ih cijelog života, dok će svaka od njih pokušati da pronađe svoje mjesto pod suncem.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci