Autor: onogost.me
Foto: screenshoot
08:52
12.9.2019.

Perović: Nijesmo očekivali nagradu

Mini-serija "Grudi", u režiji Marije Perović, produkciji Radio-televizije Crne Gore i nikšićkog "Meander filma" i distribuciji beogradske kuće "Visionary Thinking", osvojila je veliku i prestižnu Specijanu nagradu žirija u Seulu, na Seoul International Drama Awards, jednom od najvećih svetskih televizijskih festivala, koji svake godine organizuje Korejska asocijacija TV emitera.


Po povratku iz Južne Koreje režiserka Marija Perović kaže:

"Za umjetnička zanimanja mnogi misle da predstavljaju stil i način života. Ipak oni su mnogo više od toga jer su gluma, igra, slikanje, režija prije i iznad svega stav, spremnost da se stane iza onoga što si uradio. I da se to brani bez ostatka i bez rezerve" 

Iza serije Grudi stoji upravo to, što je bio i jedan od važnih razloga koji je prepoznao i žiri u Seulu i zbog kojeg je nagrada osvojena.

O značaju festivala govori i činjenica da su na njemu u takmičarskoj selekciji bili programi naznačajnijih svjetskih producentskih kuća- HBO-a BBC-a RAI-a ZDF-a, CBS-a...

Serija Grudi koju je publika imala priliku da pogleda i na RTCG, potvrdila je da su prave istinske i velike priče, priče o malim ljudima.

Na osnovu serije napravljen je i film, po scenariju Vladislave Vojinović i Marije Perović, koji je imao uspješnu premijeru na festivalu u Herceg Novom a očekuje se da uskoro stigne u bioskope.

 

izvor: RTCG

Ostale vijesti iz kategorije

 • 07:41
  24.9.2020.

  U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – fantazija „Pinokio“, krimi-komedija „Veličanstveni gubitnici“ i avantura „Trolovi - svjetska turneja“.

 • 08:16
  23.9.2020.

  Prvi dan završne konferencije regionalnog projekta Monumental 9 održan je juče u Nikšiću, dok će današnji dan konferencije proteći u znaku posjete Trebjesi i Spomeniku palim borcima.

 • 07:37
  23.9.2020.

  Na bioskopskom platnu Cineme 213 ove srijede prikazaće se dva filma.

 • 07:44
  22.9.2020.

  Posjetioci bioskopa Cinema 213 danas će biti u prilici da pogledaju dva filma.