Autor: onogost.me
Foto: screenshoot
08:52
12.9.2019.

Perović: Nijesmo očekivali nagradu

Mini-serija "Grudi", u režiji Marije Perović, produkciji Radio-televizije Crne Gore i nikšićkog "Meander filma" i distribuciji beogradske kuće "Visionary Thinking", osvojila je veliku i prestižnu Specijanu nagradu žirija u Seulu, na Seoul International Drama Awards, jednom od najvećih svetskih televizijskih festivala, koji svake godine organizuje Korejska asocijacija TV emitera.


Po povratku iz Južne Koreje režiserka Marija Perović kaže:

"Za umjetnička zanimanja mnogi misle da predstavljaju stil i način života. Ipak oni su mnogo više od toga jer su gluma, igra, slikanje, režija prije i iznad svega stav, spremnost da se stane iza onoga što si uradio. I da se to brani bez ostatka i bez rezerve" 

Iza serije Grudi stoji upravo to, što je bio i jedan od važnih razloga koji je prepoznao i žiri u Seulu i zbog kojeg je nagrada osvojena.

O značaju festivala govori i činjenica da su na njemu u takmičarskoj selekciji bili programi naznačajnijih svjetskih producentskih kuća- HBO-a BBC-a RAI-a ZDF-a, CBS-a...

Serija Grudi koju je publika imala priliku da pogleda i na RTCG, potvrdila je da su prave istinske i velike priče, priče o malim ljudima.

Na osnovu serije napravljen je i film, po scenariju Vladislave Vojinović i Marije Perović, koji je imao uspješnu premijeru na festivalu u Herceg Novom a očekuje se da uskoro stigne u bioskope.

 

izvor: RTCG

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:01
  24.6.2021.

  Nikšićka Književna zajednica "Mirko Banjević" raspisuje konkurs za dodjelu nagrade "Mirko Banjević“ za knjige poezije i proze objavljene u 2019. i 2020. godini.

 • 07:56
  24.6.2021.

  U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu dva nova filma – krimi-komedija “Telohranitelj mafijaševe žene” i akcija “Uzvišenje”.

 • 07:50
  23.6.2021.

  Na današnjem repertoaru bioskopa Cinema 213 su tri filma.

 • 13:39
  20.6.2021.

  Ingeborg Bahman (Klagenfurt, 25. jun 1926 – Rim, 17. oktobar 1973) austrijska autorka, čija djela često govore o ženama u neuspjelim ljubavnim vezama, prirodi umjetnosti i čovječnosti, i neadekvatnosti jezika.