Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
10:46
13.6.2018.

Ove godine bez „Viluškog kulturnog ljeta“

Zbog nedostatka novca jubilarno, 25. po redu “Viluško kulturno ljeto” neće biti održano.


Kako stoji u saopštenju organizatora, više je objektivnih razloga za neodržavanje ovogodišnje manifestacije, što ne znači da se ona zauvijek gasi. 

“I pored velikog entuzijazma osnivača, tradicionalno odgovornih prijatelja i sponzora festivala, zbog nedostatka finansijskih sredstava „Viluško kulturno ljeto“ neće biti održano. Naravno, ovo ne znači da se manifestacija zauvijek gasi. Nadamo se da će već naredne godine ponovo oživjeti i doživjeti preporod, uz obavezno učešće onih kojima je to dužnost“, piše u saopštenju koje potpisuje glavni organizator i direktor manifestacije Branko Kovačević.

On se zahvalio svim kulturnim stvaraocima i poslenicima, volonterima i sponzorima koji su svojom podrškom i radom pomogli i kreirali ovu manifestaciju pune 24 godine.

„Viluško kultuno ljeto“ je manifestacija koja se početkom jula organizuje na Vilusima i širem području Grahova i Banjana, a u okviru njega je održano više od 300 manifestacija iz svih sfera umjetnosti, kao i 10 likovnih kolonija u kojima je učešće uzelo oko 250 umjetnika iz cijelog svijeta.

Do sada je ova kulturna manifestacija opstajala zahvaljujući entuzijazmu mještana i ljudi koji su prepoznali njen značaj, dok su je pomagali i Opština Nikšić i Ministarstvo kulture.

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije