Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
12:42
13.2.2018.

Nikšićko pozorište: Predstava “Ženidba”

Na sceni Nikšićkog pozorišta, večeras u 20h, biće izvedena predstava „Ženidba“, koju je po tekstu Nikolaja Vasiljeviča Gogolja režirao Egon Savin.


Predstava je nastala u koprodukciji Crnogorskog narodnog pozorišta i Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“.

Organizator događaja je JU Nikšićko pozorište, a u okviru februarskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2018.

U predstavi igraju: Nada Vukčević, Zoran Vujović, Varja Đukić, Dejan Ivanić, Nikola Perišić, Aleksandar Gavranić, Goran Vujović, Gojko Burzanović, Olivera Vuković, Radmila Čolić i Stevan Radusinović. 

Scenografiju je uradila Vesna Popović, jezičku adaptaciju i dramaturgiju Stela Mišković, kostimografiju Jelena Stokuća, asistentkinja režije je bila Radmila Čolić, lektorka Dubravka Drakić, a izvršna producentkinja Nela Otašević.

„Predznak savremenog svijeta 21. vijeka su slobode. Sloboda izbora, slobode govora, slobode odlučivanja, slobode misli, slobode djelovanja, slobode u užem smislu, slobode u širem smislu… Slobode kao množina, na uštrb, nekad nužno potrebne, Slobode, kao jednine. Sve te slobode predstavljaju kvazipobjedu u borbi protiv konvencija i stereotipa kojima se čovjek želi ograničiti. Ova predstava progovara o toj borbi, o gušenju pojedinca u normama i okovima društva, o sputavanju vlastite prirode i pokušaju šablonskog života, licemjerju kao nužnosti takvih odluka, odnosno, oslobađanju od tih stega i cijeni koja se usput plaća. Cijeni Slobode.“

Cijena ulaznice iznosi 4 eura. Ulaznice možete kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta od 9 do 20h.

Za sve informacije u vezi predstave, kao i za rezervacije ulaznica obratite se na telefon: (040) 213-566 i 068 461-310.

Rezervisane ulaznice se mogu podići najkasnije do 18h.

Ostale vijesti iz kategorije