Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Predstava “Osvrni se u gnjevu”

img_21122021_081352_800_x_437_pixel
Nikšićko pozorište
  • Autor onogost.me
  • 21.12.2021. u 07:14

Repriza predstave "Osvrni se u gnjevu", po tekstu Džona Ozborna, u režiji Juga Đorđevića, nakon što je sinoć premijerno, biće izvedena i večeras od 20 časova na sceni Nikšićkog pozorišta.

U predstavi igraju: Jovan Krivokapić, Maja Stojanović, Nikola Vasiljević, Gordana Mićunović i Boban Čvorović.

Adaptaciju teksta uradila je Tijana Grumić, kostim Velimirka Damjanović, scenografiju Andreja Rondović, a muziku potpisuje Julija Đorđević.  

„Odabravši komad „Osvrni se u gnevu“ nastojali smo da se pozabavimo polarizacijama u društvu kojih je danas sve više, kao i dualnostima koje stoje iza svih tih fenomena.  Ako danas pričamo o religiji, braku, izborima, slobodama, gotovo uvek pričamo o uverenjima, a retko kad o činjenicama. Ozbornove likove stavili smo baš u jedan takav okvir – u tamni vilajet koji činjenice i istinu ne poznaje, već u kome su osećanja, lične istine i uverenja jedino što se računa. Ako neki od junaka i junakinja ove predstave i uspeju da se bace ka iskupljenju, pitanje je hoće li se time zaista spasiti?”, napisao je reditelj Jug Đorđević.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Animirana sinhronizovana verzija filma „Kuce u operi“ biće prikazana u sali Nikšićkog pozorišta, sa početkom u 12 časova, kao i u četvrtak, 25. aprila, u terminima od 10 i 12 sati.