Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Predstava “Kuc, kuc, ima li koga?”

kuc_kuc
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 15.09.2021. u 06:06

U sali Nikšićkog pozorišta danas, u terminima od 10, 12 i 14 časova, biće odigrana predstava za djecu “Kuc, kuc, ima li koga?”, autorski projekat Željka Aleksića.

U predstavi igraju: Milena Martić, Željko Aleksić i Ana Aleksić, a scenografiju su uradili Ljerka Hribar i Nebojša Joković.

Ova duhovita pozorišna predstava bavi se prevazilaženjem raznih strahova kod djece.

Kako djeca prolaze kroz određenu fazu razvoja, tako se mijenjaju predmeti, situacije i likovi koji izazivaju strah. Zanimljivim glumačkim etidama i interakcijom predstava je uspjela da umanji značenje straha i da sticanjem iskustva, pokaže da veliki broj neopravdanih strahova isčezne sam po sebi.

Likovi u predstavi su: djevojčica Ivana, dobri strašilo Apćiha i gospodin Vićentije – dobri duh. Scenografiju čine različita vrata kroz koje naši junaci prolaze i nailaze na svijet mašte i igre. Djevojčica Ivana prolazi kroz misteriozna vrata i nailazi na uplašenog Strašila koji se priprema za maskembal, praveći masku viteza. Zajedno, njih dvoje, iza drugih vrata nailaze na dobrog ali usamljenog duha Vićentija, koji postaje najsrećniji duh na svijetu jer je konačno dobio prijatelje.

Predstava je rađena u produkciji teatra Maximus Art iz Beograda, a igra se u organizaciji JU Nikšićko pozorište u okviru manifestacije “Septembarski dani – Nikšić 2021” i Nikšićke kulturne scene 2021.

Predstava je poklon Opštine Nikšić i JU Nikšićko pozorište nikšićkim prvacima za srećan i uspješan početak školovanja.

Igranje predstave biće usklađeno sa važećim mjerama donesenim u cilju suzbijanja pandemije Covid-19.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Povodom 30 godina od premijere, monodrama "Bizmismen", u izvođenju glumca Voja Krivokapića, biće izvedena večeras na pozorišnoj sceni sale "Zahumlja" sa početkom u 19 časova.