Autor: onogost.me
Foto: Nikšićko pozorište
07:47
14.11.2017.

Nikšićko pozorište: Predstava „Inspekcija“

U okviru 14. „Međunarodnog festivala glumca – Nikšić 2017”, večeras u 20h Nikšićko pozorište izvešće predstavu „Inspekcija” koju je po tekstu Stevana Koprivice režirao Goran Bulajić.


Riječ je o praizvedbi komedije u kojoj se prepoznatljivim stilom Stevana Koprivice slika crnogorski mentalitet, karakter i situacije.

Glumačku ekipu čine: Simo Trebješanin, Boban Čvorović, Nikola Vasiljević, Jovan Krivokapić, Gordana Mićunović, Milica Šćepanović, Julija Milačić, Marija Đurić, Jelena Nenezić Rakočević i Vukan Pejović.

Scenografiju za predstavu potpisuje Anka Gardašević, kostim Jelena Đukanović, a muziku Dino Kapetanović iz benda “Autogeni trening”.

„Inspekcija je komedijski ogled koji se, naizgled, bavi uzročno - poslijedičnim odnosima mentaliteta i politike, precijenjenih i preupotrebljavanih motiva naše svagdašnjice. Kad ne znamo što ćemo, kada tražimo alibije za nezadovoljstva, muke, neslaženja, lične neuspjehe, neostvarene snove i ideale, odmah se dohvatimo mentaliteta i politike. Zajedno, daju jedan amalgam koji nam život čini paklenim, samo zato što sve i svašta sabijamo u ta dva pojma. Zato sam pokušao da u ovom komadu, pisanom namjenski za Nikšićko pozorište, mentalitetu i politici dodam prstohvat sujete, dva prstohvata gluposti, prstohvat i po generacije pogubljene u tranziciji, sve sa malo prevare i opsene. Nakana mi je bila da tim receptom relaksiram ono što nas boli, da pronadjem katarzu kroz smijeh. Međutim, kako je pisanje odmicalo, a pogotovo po uvidu u ishode rediteljskog čitanja Gorana Bulajića, postalo je jasno da je relaksacija vrlo relativna, a katarza je ionako u domenu publike a ne pisca. Ova priča o jednom „sličnom nama“ koga gnječe drugi, takođe „slični nama“, smještena na moru a pritisnuta planinama, funkcionisaće po zakonima gorke komedije, koja će da meandrira izmedju vanile i pelina, a na svakom od nas pojedinačno je kakav će ukus da nam ostane na nepcima “, naveo je autor, Stevan Koprivica.

Za ovu predstavu Nikšićko pozorište odobrilo je popust od 50 odsto  za studente, srednjoškolce, penzionere i lica sa posebnim potrebama, tako da za njih cijena ulaznice iznosi 2,50 eura.

Ulaznice su u prodaji, a za informacije možete pozvati biletarnicu na broj 068 461 310.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:14
  18.11.2018.

  Muzej gusala, u kome će biti postavke najboljih guslara Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Albanije i Bosne i Hercegovine kao i eksponati narodnih instrumenata i nošnje, gradi se u selu Jugovići u nikšićkoj Župi.

 • 11:36
  18.11.2018.

  U Nikšićkom pozorištu danas u tri termina - 15.30h, 18h i 20.30h biće prikazan film „Južni vetar“, reditelja Miloša Avramovića.

 • 07:56
  18.11.2018.

  Pretpremijeru animirane porodične komedije „Grinč“ imaćete priliku da pogledate danas u Cinemi 213.

 • 13:12
  17.11.2018.

  Posljednju – četvrtu epizodu serije "Grudi", u režiji Marije Perović, možete pogledati večeras od 20.05 sati na Prvom programu Televizije Crne Gore.