Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:08
9.10.2019.

Nikšićko pozorište: Noć crnogorskog filma

U okviru manifestacije “Dani evropskog filma 2019”, u sali Nikšićkog pozorišta večeras u dva termina prikazaće se filmovi domaće produkcije.


Film “Igla ispod praga“ (2016), koji je režirao Ivan Marinović, čeka vas u 18h.

Igraju: Nikola Ristanovski, Jelisaveta Seka Sablić, Ljubomir Bandović, Bogdan Diklić, Dragana Dabović i Leon Lučev i drugi.

Otac Petar strahuje da je svemir indiferentan. Bog više ne interveniše. Žena ga je ostavila, sin jedinac mu se suprotstavlja, majka ga tek ponekad prepozna zbog Alchajmerove bolesti. Sve što želi jeste samo jedan trenutak mira. Šanse za to su nikakve, jer će upravo nesretni sveštenik postati nepremostiva prepreka za veliku prodaju zemlje koju planiraju njegovi parohijani. Petar odbija da postane dio te transakcije, te grupa šarmantnih, ali veoma osvetoljubivih seljana, odlučuje da popa iz sela – otjera. Sukob dostiže svoj vrhunac na sahrani starice za koju su mnogi vjerovali da je vještica. U nadrealnom haosu koji tu nastaje, Petar se susreće sa najvećim i najapsurdnijim iskušenjima u svom životu.

U 20h biće prikazan film “Muškarci“ (1963) koji je režirao Milorad Milo Đukanović, a igraju Slobodan Perović, Olivera Marković, Mija Aleksić, Jelena Žigon, Velimir Bata Živojinović...

Žena građanina Đoka Lazića prezaposlena je, a on ne može da pronađe kućnu pomoćnicu i zato preuzima dio kućnih obaveza svoje žene. Kako vrijeme odmiče, Đoko se sve više ponaša kao domaćica, a njegova žena poprima njegovo dotadašnje ponašanje. Zamjena njihovih uloga prouzrokuje mnoge humoristične zgode.

Projekcije su u organizaciji EU Info Centra, Opštine Nikšić i JU Nikšićko pozorište, a u okviru Nikšićke kulturne scene 2019.

Ulaz je slobodan.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:18
  19.1.2020.

  Vesna Parun (1922-2010) bila je žena pjesnik, ali ne i žena muškobanja. Žena nerodilja, ali ne i žena nemajka. Ljubavnica, ali ne i preljubnica. Žena otpor i žena prekor.

 • 07:44
  19.1.2020.

  Posljednji dan ove sedmice u bioskop Cinema 213 donosi pet filmova.

 • 07:32
  18.1.2020.

  Na današnjem repertoaru bioskopa Cinema 213 je pet filmova.

 • 10:03
  17.1.2020.

  Nikšićko pozorište je prošle godine kroz redovne mjesečne repertoare iz tri produkcije, pozorišne, filmske i muzičke, realizovalo 130 programa, a ostvarenu programsku koncepciju pratilo je oko 40 hiljada gledalaca, kazao je “Vijestima” direktor te ustanove Zoran Bulajić.