Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
15:08
19.4.2019.

Nikšićko pozorište: Muzičko - poetsko veče Marinka Pavićevića

Muzičko – poetsko veče Marinka Pavićevića biće održano u sali Nikšićkog pozorišta, u ponedjeljak, 22. aprila sa početkom u 20 časova. 


Veče je posvećeno jubileju - 40 godina od prvog solističkog koncerta Pavićevića u Kino Kulturi u Nikšiću 1979. godine, a program se izvodi u okviru aprilskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2019.

Pored Pavićevića, u programu će učestvovati književnici Blagota Mitrić, Milica Aranitović-Papović, Jovan Drašković, dramski umjetnik Miro Nikolić, guslar Rajko Radović i JU „Zahumlje”.

Marinko Pavićević jedan je od najpoznatijih crnogorskih kantautora. Na sceni traje 40 godina, sa gitarom i stihovima. 

Jubilej svoje bogate karijere, Pavićević je želio da proslavi u rodnomgradu i da nikšićkoj publici predstavi svoje cjelokupno muzičko-poetsko stvaralaštvo. Ovaj multimedijalni nastup na sceni Nikšićkog pozorišta, satkan je od više segmenata, audio snimci iz 1979. godine, na kojima se osim njegovih kantautorskih pjesama nalaze i tonski zapisi stvaralaštva njemu dragih ljudi, koji su u prvim umjetničkim koracima, Pavićeviću nesebično davali podršku, kao mladom stvaraocu.To su Sreten Mitrović. dramski i filmski umjetnik, zatim Milan Dugo Krivokapić, pjesnik i autentični humorista. Na tom prvom koncertu stihove je govorio Miro Nikolić, dramski umjetnik. U toku večeri biće predstavljeno i Pavićevićevo književno stvaralaštvo, sa posebnim akcentom na nedavno objavljenu trilogiju sonetnih vijenaca - dvije knjige "Okušenik" i "Crnogorski oreol", kao i treća knjiga poezije, crnogorska monodrama "Gorčine Gorčinove" - izašla iz štampe prije mjesec dana. Publika će moći da uživa i u mini koncertu, gdje će Pavićević, uz gitaru, izvesti nekoliko kantautorskih ostvarenja. Iz knjige aforizama "Humoroidi na mozgu", prezentovaće desetak aforizama iz ove nagrađene knjige na Festivalu humora u Danilovgradu.

Ulaznice su u prodaji i mogu kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta  po cijeni od tri eura. 

 

Ostale vijesti iz kategorije