Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Baletska predstava “Vragolanka”

54519962_1435296456605641_242617703209107456_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 23.03.2019. u 07:07

Ansambl Baletske škole „Princeza Ksenija” sa solistima beogradskog baleta i glumcima Crnogorskog narodnog pozorišta, večeras sa početkom u 19h, na sceni Nikšićkog pozorišta izvešće komičnu baletsku predstavu “Vragolanka“. 

„Vragolanka“ je adaptacija poznatog komičnog baleta iz Francuske, s kraja XVIII vijeka koji, kako umjetnički, tako i tehnički, dočarava ovu zanimljivu priču o naizgled nepomirljivom jazu bogatih i siromašnih. Muziku ovog popularnog klasičnog baletskog djela potpisuju Ferdinand Herold i P.L. Hertel, koreografiju potpisuje Antoaneta Alexieva iz Nacionalne opere Sofije, repetitori baleta su Svetlana Tsidilina i Ema Veljić, kostimografi Tzvetanka Stoyanova i Ljiljana Kukić. U autorskom timu je i scenografkinja Vana Prelević, a producent i direktor projekta je Vanja Pantović.

Ova poznata baletska priča nosi poruku da ljubav trijumfuje nad pohlepom, a glavne protagoniste priče  igraju prvak beogradskog baleta Jovica Begojev i solistkinje Baletske škole, Saša Živaljević i Milana Vujović. Poseban pečat ovom komadu daju interpretacije Željka Grozdanovića, soliste beogradskog baleta, u ulozi Mama Simone, i glumaca, Slavka Kalezića u ulozi Alena i Jovana Dabovića, u ulozi Oca. U ovom zanimljivom komadu nastupaju i nikšićke balerine – učenice odjeljenja Baletske škole “Princeza Ksenija”.

Predstava je segment martovskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2019.

Cijena ulaznice je 2 eura.

Informacije i rezervacije na telefone: 040/213 566 i 068/461 310.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U sali “Zahumlja” u 18 časova biće predstavljeno kritičko izdanje „Šćepan Mali“, Petra II Petrovića Njegoša. Priređivač izdanja je prof. dr Radmilo Marojević.