Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
11:47
16.5.2018.

Nagrade za Miloša, Kristijana i Vladanu na međunarodnim takmičenjima

Učenici Muzičke škole „Dara Čokorilo“ na takmičenjima u Beogradu, Skadru i Sremskoj Mitrovici nastavili su sa tradicijom ostvarivanja izuzetnih rezultata.


Tako je Miloš Burić, učenik IV razreda Osnovne muzičke škole „Dara Čokorilo“ učestvovao je na 23. Međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“ u Beogradu, u disciplini klavir  i osvojio treću nagradu.

„Za ovo prestižno takmičenje pripremala ga je prof. Milica Joković, koja je, osim Milošu, mentorka značajnom broju učenika, nadarnih pijanista, koji nastupaju i osvajaju nagrade na različitim međunarodnim takmičenjima“, naveli su iz Muzičke škole.

Na 17. Međunarodnom takmičenju “Pjeter Gaci”, koje se održavalo u Skadru od 10. do 13. maja, Kristijan Lalović, učenik II razreda srednje Škole, sa odsjeka za klarinet, osvojio je drugu nagradu. Kristijan je u klasi nastavnika Milutina Barbula, a klavirsku korepeticiju je izvodila prof. Ivana Pešić.

A na V Festivalu pijanizma koji se održavao u Sremskoj Mitrovici takođe od 10. do 13. maja, Vladana Šuković osvojila je drugu nagradu.

„Vladana je u klasi prof. Marijetke Nikčević, koja je osim Vladane pripremala i izvodila na međunarodna takmičenja učenike koji su dobitnici značajnih nagrada“, dodali su iz Škole.

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije