Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nagrada mlade publike u virtuelnom formatu

img_7078
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 08.04.2020. u 12:27

Nagrada mlade publike Evropske filmske akademije (EFA Young Audience Award) po prvi put biće organizovana u potpuno virtuelnom formatu od 23. do 26. aprila.

Djevojčice i dječaci iz Crne Gore, uzrasta od 12 do 14 godina, zajedno sa svojim vršnjacima iz čak 41 države Evrope imaće priliku da pogledaju tri nominovana filma i kao članovi internacionalnog omladinskog žirija glasaju za svog favorita.

Nagrada mlade publike je zvanična kategorija Evropske filmske akademije od 2012. godine, dok ovaj događaj u Crnoj Gori četvrti put organizuje Podgorica film festival.

Prethodnih godina program je organizovan u bioskopima u Podgorici i Nikšiću, kada je preko 250 osnovaca iz Crne Gore istovremeno prisustvovalo projekcijama filmova, uz svoje vršnjake iz ostatka Evrope.

S obzirom na to da se ove godine, uslijed pandemije korona virusa, događaj preselio iz bioskopskih sala na internet, mladi ljubitelji filma iz svih krajeva Crne Gore mogu se prijaviti za učešće u ovogodišnjem YAA danu popunjavanjem prijave koju mogu pronaći na web sajtu Podgorica film festivala: https://podgoricafilmfestival.me.

Rok za prijavu je 19. april.

Prijavljeni učesnici i učesnice dobiće svoj privatni Festival Scope nalog putem kojeg će u periodu od 23. do 25. aprila gledati filmove: „Moj brat juri dinosauruse“ (Stefano Čipani), „Roka mijenja svijet“ (Katja Benrat) i „Moje nevjerovatno ljeto sa Tes“ (Stiven Vauterlod), nakon čega će 26. aprila odlučiti koji film će osvojiti prestižnu nagradu Evropske filmske akademije.

”U ovom periodu, imaće priliku da učestvuju u online edukativnim filmskim radionicama i razgovorima sa autorima filmova, ali i da se upoznaju i diskutuju o filmovima sa vršnjacima iz Evrope. Ovaj vid filmske edukacije jedinstven je jer mladi ne samo da stiču znanja za bolje razumijevanje analiziranje filma već su i u prilici da dožive iskustvo interaktivnog projekta koji se odvija istovremeno širom Evrope i preuzmu odgovornost aktivnih članova žirija respektabilne organizacije kao što je Evropska filmska akademija”, saopšteno je iz Podgorica Film festivala.

Nagradu mlade publike EFA organizuju i predstavljaju Evropska filmska akademija i EFA produkcija, uz podršku Mitteldeutsche Medienförderung (MDM) i Kreativne Evrope – MEDIA programa Evropske unije. Organizator programa u Crnoj Gori je Podgorica film festival, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci