Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Marku Baćoviću nagrada na Sombor film festu

marko-bacovic-1000x555
cdm.me
  • Autor onogost.me
  • 17.07.2019. u 12:27

Na 2. Sombor film festu, koji je trajao od 12. do 16. jula, nagrada za najbolju mušku ulogu dodijeljena je Marku Baćoviću, za uloge u filmovima “Između dana i noći” Andra Martinovića i “Šavovi” Miroslava Terzića.

U obrazloženju žirija kaže se da “diskretnim, uvjerljivim i istinitim glumačkim sredstvima Baćović obavlja odličan posao različitim glumačkim sredstvima u dva različita filma. Dok u filmu ‘Šavovi’ on igra lik supruga glavne junakinje diskretnim, nenametljivim, a uvjerljivim i istinitim glumačkim sredstvima, u filmu ‘Između dana i noći’ ostvaruje ulogu oca snažnim, upečatljivim podsjećanjem na mitske, patrijarhalne karaktere dinarskog mentaliteta”.

Celtis za najbolju glumicu pripao je Juliji Jakob za glavnu ulogu u filmu “Suton”, Oskarom nagrađenog mađarskog reditelja Lasla Nemeša.

Zlatni celtis za najbolji film pripao je njemačkom filmu “Izvan sistema”, scenaristkinje i rediteljke Nore Fingšajt, koji je premijeru imao na ovogodišnjem Filmskom festival u Berlinu.

Za najbolju mladu glumicu proglašena je Jovana Stojiljković (“Šavovi”), a nagrada za najbolje ostvarenje autora do 30 godina dodijeljena je filmu “Zlogonje”, reditelja Raška Miljkovića.

Sombor film fest posvećen je kulturama naroda Dunavsko-panonske regije.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stiže pet novih filmova – animacija “Nojeva barka”, horor “Bezgrešna”, akcija “Građanski rat: Svakom carstvu dođe kraj”, drama “Anatomija pada” i animacija “Nina i ježeva tajna”.