Autor: onogost.me
Foto: Krsto Vulović
14:35
15.8.2020.

Marko Lazović zablistao na KotorArtu

Marko Lazović, učenik Srednje muzičke škole „Dara Čokorilo“ raspust u doba korone provodi u spoju svog instrimenta i raznih programa koje na veoma kreativan način organizatori KotorArta pružaju građanima Kotora, ali i turistima u Bokokotorskom zalivu.


Naime, zbog promjenljive epidemiološke situacije sa korona virusom u Crnoj Gori, organizatori tog festivala pokazali su beskrajnu kreativnost i domišljatost da, poštujući mjere NKT, pruže ljubiteljima klasične muzike kvalitetne muzičke sadržaje.

"U okviru projekta Luke umjetnosti KotorArta, Marko Lazović je tokom jula i avgusta trebalo da nastupa po kotorskim trgovima, ali su se organizatori festivala iz bezbjednosnih razloga opredijelili da svira sa balkona unutar zidina Starog grada Kotora. Tako je sa balkona hotela „Astorija“ odsvirao dva mini koncerta u trajanju od po sat vremena i jedan mini koncert sa balkona hotela „Marija“", naveli su iz Muzičke škole "Dara Čokorilo".

Marko je, kako dodaju, takođe u organizaciji KotorArta svirao probrane kompozicije na kućnim pragovima starokotorskih gospođa.

"S obzirom na to da se epidemiološka situacija poboljšava i da je prilično dobar odziv publike, od 1. avgusta Marko Lazović je svake večeri angažovan od strane menadžmenta hotela „Astorija“ da izvodi klasična djela za gitaru (J. S. Baha, A. Barriosa, F. Terege, F. Torobe...) u prelijepom ambijentu Starog grada Kotora i pločnika koji daju nezamjenljivu akustiku i draž svakom umjetniku", istakli su oni.

Ekipa KotorArta je organizovala i snimanje promotivnih spotova Luke umjetnosti, gdje su već objavljena dva Markova izvođenja čuvenih kompozicija A. Barriosa i F. Torobe, na lokacijama zakonom zaštićenih objekata - Bogorodičnog hrama i Gospe od Milosti.

Ostale vijesti iz kategorije