Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Kraljević i prosjak” gostuje na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu

q29a6988
Nikšićko pozorište
  • Autor onogost.me
  • 19.06.2020. u 05:58

Nikšićko pozorište sa komadom za djecu i mlade „Kraljević i prosjak“ gostovaće na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu, koji će biti održan od 2. do 10. jula.

„Kraljević i prosjak“ rađen je po motivima istoimenog romana Marka Tvena, u dramatizaciji i režiji Zorana Rakočevića. Scenografiju i kostimografiju potpisuje mr Olivera Eraković. Uloge tumače: Anđelija Rondović, Gordana Mićunović, Nikola Vasiljević, Dobrilo Boban Čvorović, Milan Senić i Mihailo Krivokapić.

Moto 28. Kotorskog festivala pozorišta za djecu glasi: Sve je stalo, samo djeca rastu, a ukazuje na potrebu da se, u nizu geopolitičkih nemira, prirodnih katastrofa i egzistencijalnih kriza, ostvarivanje elementarnih dječijih prava i potreba mora omogućiti i poštovati. 

Program je kreiran na bazi aktuelnih pozorišnih predstava za djecu u crnogorskoj produkciji, tako da će se na ovogodišnjem Festivalu Gradsko pozorište Podgorica predstaviti sa dvije svoje nove premijerne produkcije: Macom papučaricom i Na ivici neba. Kraljevsko pozorište  Zetski dom će premijerno odigrati predstavu Ljubavno doba.  Ponovo će se igrati i predstave koje su produkcija ili koprodukcija Kotorskog festivala pozorišta za djecu, a za koje uvijek postoji veliko interesovanje publike: Ivo Visin – kapetan od snova, Lagarije – predavanje o surogatu, Kinez, Cvrčak i mrav i Kako rastu velik ljudi. U planu je i predstava iz Hrvatske, ako se stvore svi formalni uslovi za njihov dolazak u Crnu Goru. To je predstava S razlogom u izvođenju LOFT-a i Kazališne družine Pinklec iz Zagreb.

Kada je riječ o pratećem programu, u planu su edukativo-kreativne radionice izrade lutaka, glumačka, kao i filmska radionica, koje će voditi naši poznati pozorišni umjetnici.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Dugometražni dokumentarni film “Porodica na određeno vrijeme” / Once upon a Family”, reditelja i scenariste iz Nikšića Seada Šabotića, producentkinje Bojane Radulović (Code Blue Production), imaće svoju svjetsku premijeru na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma BELDOCS 2024, u okviru međunarodne takmičarske selekcije.